web analytics

Raadsvragen over ongeluk van meisje in drijfzand Nispen

Hulpdiensten moesten zaterdagmiddag 9 januari in Nispen in actie komen nadat een meisje in drijfzand langs de N262 was komen vast te zitten. Daarover zijn nu raadsvragen door raadsleden van Roosendaalse Lijst en CDA gesteld, waarvan de belangrijkste vraag is wat er door het college gedaan is of wordt om de situatie daar veilig te maken.

Volgens Marco Schillemans (Roosendaalse Lijst) en Nicole Roeken (CDA) was het meisje tot haar middel weggezakt. Haar vriendinnen konden haar niet helpen. Door het adequaat handelen van een passant en het inschakelen van de hulpdiensten is erger voorkomen.

Molenbeek
‘Eind vorig jaar zijn er in Nispen ter hoogte van de Antwerpseweg N262 een aantal aanpassingen geweest aan de Molenbeek. Er zijn tunneldelen verwijderd en is de Molenbeek weer in beeld gebracht. Tevens is er een nieuwe brug geplaatst. Op 28 december 2020 is er geconstateerd dat er, direct naast de brug, delen weggespoeld waren en dat er inzakkingen hadden plaatsgevonden. Hiervan is een melding gedaan in de BuitenBeter App. In de loop van de dag is de situatie verslechterd en is er ook rechtstreeks contact geweest met een ambtenaar. Er is direct actie ondernomen en er is een hek geplaatst en afzetlint’, zeggen de raadsleden in hun inleiding.

Vragen
De vragen die de raadsleden aan het colle stellen zijn:
1. Bent u op de hoogte van de situatie zoals hierboven omschreven?
2. Is de gemeente Roosendaal opdrachtgever voor de hierboven genoemde werkzaamheden? Zo nee, wie wel?
3. Zo ja, heeft er na het gereedkomen van de werkzaamheden ter plaatse een oplevering plaatsgevonden van de verrichte werkzaamheden, waren deze volledig afgerond en voldeden ze aan de volledige opdracht? Zo nee, graag een toelichting.
4. Zo ja, hoe heeft het kunnen gebeuren dat bovenstaande is ontstaan en hierdoor (een) onveilige situatie(s)?
5. Wat zijn de acties die er naar aanleiding van de meldingen op 28-12-2020 zijn uitgezet en vervolgens op 09-01-2021?
6. 6. Wat gaat u zo spoedig mogelijk doen om een en ander veilig te maken?

Bij de Watermolenbeek is nog niet zolang geleden een brug over het water gelegd. Door de hevige regenval van afgelopen…

Geplaatst door Gemeente Roosendaal op Woensdag 13 januari 2021