web analytics

Qoqo danst ‘Lily Dale’ in bibliotheek (7-8 nov)

Op zaterdag 7 en zondag 8 november danst Qoqo, de Roosendaalse school voor klassiek ballet, moderne dans, moderne/jazzdans en podiumkunsten, in de hal van de bibliotheek in Roosendaal de verhalende moderne dansvoorstelling ‘Lily Dale’. Vanwege corona-regels kunnen maximaal 40 mensen een voorstelling bijwonen. Er zijn drie voorstellingen gepland.

Die zijn op zaterdagavond 7 november om 19:00 uur en op zondag 8 november om 13:00 en 16:00 uur. Deze nieuwe voorstelling is geschikt voor jong en oud. Kaarten kosten 8 euro en zijn te reserveren via qoqodans@gmail.com

Het verhaal
Begin 20ste eeuw werd vlak bij de stad New York het kleine dorpje Lily Dale gesticht. Oorspronkelijk een plek waar mensen van zeer verschillende pluimage bijeen kwamen. Enerzijds was het een ontmoetingsplek voor spiritualisten, die er verschillende ceremonies hielden om in contact te komen met de geesten in het hiernamaals. En anderzijds was het een ontmoetingsplek voor vrijdenkers, die elders niet de gelegenheid kregen om hun ideeën uit te spreken. Twee hele verschillende groepen, spiritualiteit vs logica. Maar beide hadden ze één ding gemeen, het anders denken dan dat er op dat moment gangbaar was in de maatschappij.

Zoektocht van de mens

Deze voorstelling is geïnspireerd op dit bijzondere dorpje in Amerika en gaat over de zoektocht van de mens naar vragen die niet te beantwoorden zijn en de absurditeit soms in ons handelen omdat veel dingen ons verstand te boven gaat. Tevens gaat dit stuk over alle mensen die durfden anders te denken en daarom veelal verketterd werden en is het een ode aan alle sterke vrouwen uit de geschiedenis die opkwamen voor hun rechten.

❯ Website Qoqo Roosendaal