web analytics

Programmeren in de kerstvakantie in bieb Roosendaal

In de kerstvakantie organiseert de bibliotheek in Roosendaal twee middagen waarop kinderen vanaf 7 jaar en jongeren tot 18 jaar met passie voor ICT in het Medialab gratis kunnen leren programmeren. Deze middagen zijn oop vrijdag 28 december en vrijdag 4 januari van 14:00 – 16:00 uur.

De bijeenkomsten, oftewel dojo’s, vinden plaats onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers, de mentoren. Kinderen leren prorammeren door het zelf te doen en te leren van anderen. Wie één of twee middagen een eigen spel, animatie of eigen idee wil maken, kan zich ❯ HIER aanmelden.

Mentoren

Mentoren zorgen voor de begeleiding; drie enthousiaste vrijwilligers hebben zich al gemeld. Maar extra hulp en kennis is welkom. Mensen met passie voor ICT en die het leuk vinden om kinderen en jongeren te begeleiden, worden uitgenodigd om contact op te nemen met de bibliotheek via j.bakx@bibliotheekvannu.nl

Hele wereld
Deze zogeheten CoderDojo’s worden niet alleen in Roosendaal gehouden. Over de hele wereld hebben mensen de mogelijkheid om deel te nemen aan Coderdojo’s in allerlei soorten en maten. De Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Wereldwijd is er een breed netwerk aan vrijwilligers en daarom is men in de mogelijkheid om veel nadruk te leggen op open source en gratis software. ‘CoderDojo heeft maar één regel: ‘Boven Alles: Wees Cool!’, aldus de organisatie.