web analytics

Programma Roosendaal Danst! 2019 (27-28-29 sept)

Het festival ‘Roosendaal Danst! staat in het teken van ‘Welkom aan MBO Dans Goes’. De studenten van deze nieuwe opleiding zijn voortaan 4 dagen per week in Roosendaal voor hun opleiding. Een warm welkom valt hen ten deel. In het laatste weekend van september verandert Roosendaal in een echte dansstad. Jong, oud, profs, amateurs vinden elkaar in allerlei (internationale) dansvormen en -culturen en laten zien dat dans Roosendaal verbindt!

Zie ook:
❯ Roosendaal Danst! met project bij Natuurpoorten in Roosendaal en Wouw (15 en 21 sept)

Vrijdag 27 september: Opening festivalweekend Roosendaal Danst!
19.00 uur | De Kring, Kerkstraat 1, 4701 HT Roosendaal
19.00 uur Welkom door Jacqueline Chamuleau (voorzitter Roosendaal Danst!)
19.10 uur Opening door Toine Theunis, wethouder Cultuur Gem. Roosendaal
19.20 uur Optreden MBO-dans studenten
19.25 uur Video van het project ‘Voor en Achter de Huisdeur’
19.30 uur Optreden MBO-dans studenten
19.35 uur Video van het project ‘Dans in de Natuur’
19.40 uur Premiere solo ‘Infinity The Loop’ gedanst door Willy Heramus met nabespreking met publiek
20.20 uur Pauze
20.45 uur Try-out duet ‘Lost in transformation’ door het professioneel dansgezelschap PARTICLES uit Roosendaal o.l.v. Nishant Bhola met nabespreking met publiek
22.00 uur Einde avond
 
Presentatie: Jacques van Meel
kaarten € 10,00
Kaartverkoop via ‘Theater De Kring aan de kassa of online.
Zaterdag 28 september | Diverse workshops voor amateurs en professionals.
Ochtend:
09.30 -10.45 uur workshop o.l.v. Willy Heramus (Indonesië) / hedendaagse dans
Willy Heramus uit Indonesië is dit jaar artist-in-residence voor Roosendaal Danst! Zijn kenmerkende dansstijl is hedendaags met een mixture van Indonesische traditionele elementen. Improvisatie en inleving in dans zijn belangrijke onderdelen in zijn dansstijl. Willy heeft als uitvoerend danser o.a. gewerkt op Bali en in Japan.
11.00 – 12.30 uur workshop o.l.v. Marlise McCormick (Canada) / jazz/moderne dans
Marlise McCormick uit Canada is een internationaal choreograaf, theatermaker en docent . Ze maakte o.a. grote producties voor Cirque du Soleile uit Montreal. Marlise heeft een specifieke dynamische jazz/modern stijl. Diverse malen was Marlise gastdocent voor Fontys Dansacademie in Tilburg.
Voor bovenstaande workshops kun je je opgeven middels deze link of met een email naar info@roosendaal-danst.nl
Kosten: € 5,00 per workshop p.p., die kunnen ter plaatse worden voldaan.
 
Middag:
14.30 uur voorstelling door leerlingen (tot 12 jaar) van amateurdansscholen
Gastoptredens MBO-dans ouderejaars en Willy Heramus.
Presentatie : Sukhmani Grover
Kaartverkoop via De Kring aan de kassa of online. Kaarten € 5,00 p.p. | kinderen tot en met 5 jaar gratis
 
Avond:
19.00 uur voorstelling door leerlingen (vanaf 13 jaar) van amateurdansscholen
Gastoptredens leerlingen MBO-dans, Willy Heramus, dansgezelschap Qoqo van Dansatelier Roosendaal.
Presentatie : Sukhmani Grover
Kaartverkoop via De Kring aan de kassa of online.
Kaarten € 5,00 p.p. | kinderen tot en met 5 jaar gratis
Zondag 29 september: Vanaf 14.00 uur | in de stad en in De Kring
Dansen in de stad – 13.00 uur – 16.30 uur

Op zondag is er veel te dansen in de binnenstad, bij de winkels en de horeca.Dansacts in de Binnenstad door Willy Heramus, Melany van der Steen, Martijn Weber, Miranda Brand en eerste jaar studentenMBO. Hierbij worden ook de podia van het Roosendaals Treffen aangedaan.
 
Dansprijs 2019 – 14.30 uur – 18.30 uur
De Kring | Kerkstraat 1, 4701 HT Roosendaal
In De Kring wordt voor de vierde keer de Dansprijs Roosendaal Danst! gehouden. De jury bepaalt niet alleen wie de winnaar is, maar geeft ook advies na elk optreden. Dansers (solo, duet, trio, groep) van elke leeftijd/dansstijl zijn welkom. Om 18.00u optreden door Willy Heramus met ‘Infinity The Loop’ met aansluitend de uitreiken van de dansprijs. De winnaar ontvangt een geldprijs en een metalen plaquette met een bijzondere dansfoto van Noor van Gestel.
Jury: Marcia Smeding, Marlise McCormick en Elise Wassing
Presentatie: Sukhmani Grover
Toegang gratis
Deelnemers aan de dansprijs: groepen en individuele deelnemers in de leeftijd tussen 6 en 16 jaar! Inschrijven: tussen 1 en 22 september 2019 via een email (info@roosendaal-danst.nl)

Zichtbaar
Karakteristiek voor het festival is dat DANS zichtbaar is in zowel De Kring als in de binnenstad, zoals in De Roselaar, op de Nieuwe Markt, Passage, Raadhuistraat en
Markt. ‘Dans in speciale omgevingen geeft bijzondere ervaringen voor bezoekers en winkelend publiek’, aldus de organisatie.

Première
Op vrijdagavond 27 september opent de wethouder van cultuur Toine Theunis het festivalweekend aan het begin van een dansvoorstelling in De Kring. Op deze avond is te zien de première van de solochoreografie ‘INFINITY, the Loop’, ontwikkeld en gedanst door Willy Heramus, i.s.m. choreografiecoach Jacques van Meel.
Tijdens deze avond vindt ook de try-out van het duet ‘Lost in Transformation’ plaats, door het professioneel Roosendaals Dansgezelschap ‘Particles’ o.l.v. Nishant Bhola.

Workshops
Op zaterdagochtend zijn er internationale dansworkshops in De Kring door Willy Heramus en Marlise McCormick uit Canada. Marlise is wereldwijd bekend vanwege haar werk voor Cirque du Soleil en de Openingsshow van de Olympische Winterspelen in Canada.

Honderden amateurdansers
Op zaterdagmiddag en –avond zijn er twee bomvolle voorstellingen met honderden amateurdansers die samen De Kring op stelten zetten met hun enthousiasme voor dans. MBO-studenten en Willy Heramus zijn in deze beide voorstellingen onze speciale gasten.

Dansrijs
Op 29 september is in de Kring weer ‘De Dansprijs Roosendaal Danst!’ Dit is een danscompetitie, maar ook een educatieve happening waarin een deskundige jury alle danspresentaties zal beoordelen en van positief advies voorzien. Dit jaar kunnen kinderen/jongeren van 6-16 jaar aan De Dansprijs deelnemen.
Jury bestaat uit: Marcia Smeding (voorzitter), Marlise McCormick en Elise Wassing. Naast een geldprijs krijgt de winnaar een plaquette met de dansfoto van Noor van
Gestel.

❯ Website Roosendaal Danst!