web analytics

Programma festival ‘Op de grens’ rond

De organisatie van het theaterfestival ‘Op de grens’ heeft vrijdag 16 juli het programma voor de editie 2021 bekendgemaakt. De voorverkoop is inmiddels gestart, in de hoop dat het festival dat voor het weekend 10,11 en 12 september gepland staat, door kan gaan.

‘Op de Grens’ is sinds 2019 een jaarlijks terugkerend nazomerfestival in de Roosendaalse binnenstad, waarbij het publiek geniet van een totaalbeleving met eten, drinken, muziek, dans en theater op unieke locaties. Vorig jaar kon het wegens corona-maatregelen niet doorgaan.

Van De Kring tot aan Stadsoevers
Het festivalpubliek kan zich bewegen van theater De Kring tot en met ‘wijk in aanbouw’ Stadsoevers en hoeft zich volgens de organisatie nergens te vervelen. In de grote zaal brengt Compagnie 21 – een professioneel inclusief gezelschap – de première van ‘No Bodies’. Op de Markt kunnen festivalgangers in een café aanschuiven bij ‘Zomaargasten’: een theatrale talkshow waarbij de presentatoren, net als het publiek, tot het laatste moment niet weten met wie ze in gesprek gaan.

In Stadsoevers
Stadsoevers is op zaterdagmiddag de plek voor jong talent. Creatievelingen van Werkplaats van Wanten en MBO DANS laten zien wat ze in huis hebben. In het Zwaaigat kan het publiek zowel op zaterdag als op zondag neerstrijken aan het water om samen met Drie Maal Plankenkoorts – grondlegger van het festival – ‘stil te vallen aan de oevers van de stad’. Grootse hekkensluiter op de zondagavond is ‘Helden van het Zuiden’, waarbij Frank Lammers, Björn van der Doelen, Anneke van Giersbergen en Alissa May hun muzikale helden eren in de intieme setting van een repetitiehok.

Straattheater en nagesprekken
De complete hoofdprogrammering van het festival is vanaf nu te bekijken op www.fodg.nl. Op dit moment wordt de randprogrammering verder vormgegeven met onder andere straattheater, muzikale omlijstingen, nagesprekken en meer. Ook die informatie verschijnt op de website van Festival Op de grens.

Samenwerking
Festival Op de grens wordt mede mogelijk gemaakt door De Kring, Drie Maal Plankenkoorts, Roosendaal Citymarketing, Cultuur Verbindt Roosendaal, Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Noord-Brabant, Kunstloc, Joost van Roosmalenfonds en Collectief Roosendaal. CultuurCompaan, Tongerlohuys en Bibliotheek West-Brabant hebben een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het festivalprogramma.

❯ Meer info en kaartverkoop