web analytics

Programma Blommenkinders Festival 2017 (23 juli)

Het Blommernkinders Festival 2017 heeft voor de editie op zondag 23 juli zeven bands op het programma staan voor het hoofdveld en vier voor het openluchttheater. De eerste band begint om half twee te spelen. De bedoeling is dat het optreden van de laatste band om 23:00 uur afgelopen is.

Kaarten kosten aan de kassa 16 euro en in de voorverkoop 13 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Het toiletgebruik is overigens gratis. Het festival wordt ook dit jaar gepresenteerd door René Bruijnincx.

Intiem marktje

Op het terrein is ook weer een intiem marktje met kraampjes met onder andere oosterse artikelen, tweedehands boeken, elpees en singles, festival merchandise, kleding, sieraden, edelstenen, krachtstenen, therapeutische stenen, en henna tattoos.

  • De (klein)kids van de Blommenkinderen hebben in het Rosarium een eigen plek. De jongsten kunnen gratis deelnemen aan een aantal activiteiten. Ook is er een springkussen en kunnen de kids zich laten schminken.
  • Er zijn verder leuke workshops door De Meisjes Van Willem en Adelheid. Zo is er een workshop beschilderen van auto’s. En er is een ‘avontuurlijk autoparcours’ uitgezet waar jonge coureurs zich als Max Verstappen kunnen uitleven.
  • Wie een bijzondere herinnering aan Blommenkinders 2017 wil overhouden, kan zich ‘midden in de woestijn’ op een echte Harley Davidson laten fotograferen als een ‘Easy Rider’.
  • In het Rosarium, naast de Blommenkidstent, geeft Laura Dielemans van ‘Nu Ben Ik Hier’ korte meditaties om even tot rust te kunnen komen in de drukte van het festival.
  • En dan is er ook nog het  ‘Wereldkampioenschap Elpee-werpen’. Iedere bezoeker, jong en oud, kan op vertoon van een geldig polsbandje hier gratis aan deelnemen. De beste drie deelnemers winnen een trofee.

 

Optredens op het hoofdveld

13.30 – 14.30 uur: Hendrix Alive Project (Jimi Hendrix)
Om een Jimi Hendrix tribute band te vormen heb je steevast een gitaarvirtuoos nodig. En dat heeft deze band in de persoon van Eelco Bisschop. Een gitarist die adembenemende techniek koppelt aan intense beleving. Kippenvel gegarandeerd.

14.45 – 15.45 uur: New Gig In Town (Eagles)
Doe je ogen dicht en waan je bij een Eagles concert. Dat is wat New Gig In Town belooft, en waarmaakt! Met harmonieuze vocalen, het identieke gitaargeluid en strakke drums.

16.00 – 17.15 uur: The Boss Brothers (Bruce Springsteen)
The Boss Brothers brengen in een acht koppige bezetting, die precies gelijk is aan die van de gouden E-Street Band periode, de legendarisch geworden hits.

17.30 – 18.45 uur: Woodstock Tribute Band ft. the Janis Joplin Songbook
Woodstock Tribute Band kruipt schijnbaar moeiteloos in de huid van, om er maar een paar te noemen, Joe Cocker, Santana, Ten Years After, The Who en Crosby Stills Nash & Young. Deel van hun show is een drie kwartier durend adembenemend eerbetoon aan Janis

19.00 – 20.15 uur: Def Americans (Johnny Cash)
Johnny Cash leeft voort in de harten van vele mensen, jong en oud. Def Americans weet op briljante wijze met de songs van Johnny Cash de liefde voor Cash alleen maar verder te laten groeien. Zij raken precies de juiste swing, sfeer en rebellie van The Man In Black.

20.30 – 21.45 uur: Queen Forever
Met maar liefst zesentwintig dikke hits in de Top 2000 is Queen op dit moment hotter dan hot. Queen Forever is een band met koninklijke uitstraling, bestaand uit louter topmuzikanten. Waar veel bands met orkestbanden werken om het Queen geluid te benaderen, doet Queen Forever ALLES live.

22.00 – 23.00 uur: Radiovox
Het kan niet anders dan dat een festival eindigt met een, muzikaal, feestje. De mannen van Radiovox gaan voor dat feestje zorgen. Radiovox kan dan ook putten uit een bijna eindeloos reservoir aan hits. Hits die allen de status van ‘legendarische klassieker’ bereikt hebben.


Optredens in het Openluchttheater

15.00 – 16.00 uu: Jasper Verstraaten & Stephen Wilkinson
‘Dit wordt een uniek optreden. We hebben de bij de top 5 van Nederlandse gitaristen behorende Jasper Verstraaten verleid om in een bijzondere, wellicht eenmalige, samenstelling op te treden; als duo met de Amerikaanse zanger Stephen Wilkinson’meldt Blommenkinders. Jasper staat bekend om zijn virtuoze gitaarspel. Van razendsnel vet scheurend tot ragfijn ingetogen. Stephen maakt gebruik van zijn gevoelig brons gekleurde strottenhoofd.

16.30 – 17.30 uur: Dutch Neil Young
Vanaf het eerste moment dat Gerry Wolthof met zingen begon viel het iedereen op dat zijn zangstem grote gelijkenis vertoonde met die van Neil Young. In de loop van de jaren heeft Gerry zijn Neil Young-sound verder geperfectioneerd. Eerder stond Gerry met zijn Neil Young Mirror Band op het Blommenkindersfestival en was het publiek zwaar onder de indruk. Nu staat hij solo in het openluchttheater.

18.00 – 19.00 uur: Pascal Audenaert (Boudewijn de Groot)
Blommenkindersfestival heeft jaren gezocht naar een geschikte Boudewijn de Groot tribute. Die was gewoonweg niet te vinden. En toen kwam, volledig onverwacht, de Belgische kleinkunstenaar Pascal Audenaert voorbij die op zijn eigenwijze wijze (De) Groot doet!

19.30 – 20.30 uur: Ralph de Jongh
Meer dan ooit trad Ralph in 2016, met of zonder zijn band, op en kon hij, iets wat in Nederland weinigen is gegeven, volledig van zijn muziek gaan leven. Als onbetwiste nummer één zanger van ‘The Blues’ zoekt en vindt hij steeds meer de verbinding met rock en pop. Opmerkelijk blijft de onnavolgbare manier waarop hij optreedt. Als in een trance stijgt Ralph buiten zichzelf en de aarde. Live muziek zoals live muziek moet zijn.


Kaarten voor Blommenkinders kosten aan de kassa 16 euro en in de voorverkoop 13 euro. Kinderen t/m 12 hebben gratis toegang.
Voorverkoopadressen in Roosendaal::
– VVV Markt 71
– De Boekenwurm, Molenstraat 91
– Blz.Kantoorboekhandel Dijkcentrum
– Blz. Kantoorboekandel Tolberg

 


>> Website Blommenkinsders Roosendaal