web analytics

Programma Blommenkinders 2019 Roosendaal met 16 bands (29 juli)

Op het Festival Blommenkinders 2019 in het Vrouwenhofpark in Roosendaal op zondag 29 juli staan zestien bands. Zeven spelen op het hoofdveld, vier op het Rocket-podium dat dit jaar helemaal in het teken van blues staat en vijf in het Openluchttheater. De Woodstock Tribute Band is dit jaar de slotact. Deze band begint om kwart voor tien op het hoofdveld te spelen.

Gevarieerd
Van Jan Rot tot Magic Frankie, Van Focus tot ACDC, van Pink Floyd tot de Bintangs, het muzikale Blommenkindersmenu is weer heerlijk gevarieerd. Met de nodige tribute-bands, maar djus ook met bands die al lang aan de weg timmeren zoals de Bintangs en Focus.

Kaarten
Kaarten kosten in de voorverkoop zestien euro, aan de kassa twintig. Op het terrein zijn ook weer de nodige extra’s zoals een marktje met onder andere oosterse artikelen, boeken en elpees, kleding en sieraden, henna tattoos en kracht- en therapeutische stenen. Voor een fotomoment wordt dit jaar een strandje ingericht, compleet met palmbomen, ondergaande zon en surfplanken. Thema beachboy – beachgirl dus.

Bron programma: ❯ Website Blommenkinders
Kijk voor laatste actuele berichten:
❯ Website Blommenkinders
❯ Facebookpagina Blommenkinders
❯ Kaartverkoop Blommenkinders

HOOFDVELD
13.30 – 14.30 uur: The Hot Dogs
Passie, dat is het woord dat het beste past bij de zes, jonge, mannen van The Hot Dogs. Passie voor de rock. Passie voor de roll. Passie voor de Rock ’n Roll! Tijdens hun optredens laten ze de geest van de vijftig- en zestiger jaren ongebreideld uit de fles spatten.
 
14.45 – 15.45 uur: Joe Undercover (Joe Cocker tribute)
Joe Undercover is de achtkoppige Joe Cocker tribute band met als frontman de enige echte ‘Dutch Joe Cocker’. Een gelouterde zanger die zowel qua stem als uiterlijk een enorme gelijkenis vertoont met Joe Cocker. Samen met een strakke ritmesectie, snerpende gitaarpartijen, meeslepende sax-solo’s en de vette soulstemmen van de twee zangeressen zorgt hij voor een geweldige muzikale show.
 
16.00 – 17.00 ICTC (ACDC tribute)
‘Vijf jaar terug lieten de heren van het Belgische ICTC de bomen die op het Roosendaalse Vrouwenhofpark staan behoorlijk schrikken. Bladeren dwarrelden naar beneden. Alle registers stonden open en de ACDC sound rolde over het Blommenkinders hoofdveld. En natuurlijk hopen en verwachten we dat ook dit jaar dat gaat gebeuren. De ACDC sound is, moet en zal overweldigend zijn’, zo kondigt de organisatie deze band aan.
 
17.15 – 18.30 uur: F.L.O.Y.D. (Pink Floyd tribute)
Pink Floyd stond in de enquete van vorig jaar bovenaan het lijstje van bands die bezoekers graag wilden zien. ‘De enquête-uitslag hebben we graag omarmd. Maar dan moet je ook nog een band van topniveau vinden. En laten we die nu in het Franstalige deel van België hebben gevonden. F.L.O.Y.D. Een band waarbij in de aderen van de negen leden het echte Pink Floyd bloed stroomt’, aldus de organisatie.
 
18.45 – 20.00 uur: FOCUS
Focus bestaat dit jaar vijftig jaar, en is daarmee één van de langst optredende Nederlandse bands. Met een imposant aantal hits op hun naam. Niet alleen in Nederland of Europa, maar ook ver daarbuiten. Focus was één van de succesvolste exportproducten. Focus tourt nog steeds ‘all-over-the-world’. Maar dit jaar komen ze ‘gewoon’ in Roosendaal voorbij op het Blommenkindersfestival.
 
20.15 – 21.30 uur: Band Of Friends (Rory Gallagher’s oorspronkelijke bandleden)
Band of Friends, opgericht in 2011, bestond tot het begin van dit jaar uit de oud-bandleden van Rory Gallagher: Gerry McAvoy (basgitaar) en Ted McKenna (drums) en de Nederlandse topgitarist Marcel Scherpenzeel.
Op zaterdag 19 januari 2019 overleed volledig onverwacht drummer Ted McKenna. Daarna nam John Martin voorlopig de plaats van Ted in. Band Of Friends speelt nu verder als een viering van het leven en de muziek van Rory Gallagher én Ted McKenna.
 
21.45 – 22.45 uur: Woodstock Tribute Band
Dit jaar is het al weer vijftig jaar geleden dat het legendarische Woodstock-festival plaatsvond. En wie is dan beter geschikt dan de Woodstock Tribute Band om het Blommenkindersfestival 2019 af te sluiten? Met muziek van onder andere Ten Years After, Santana, The Who, Janis Joplin, Crosby Stills Nash & Young.

 

ROCKET PODIUM
Het Rocket Podium staat dit jaar volledig in het teken van ‘The Blues’
 
13.45 – 14.45 uur: The Remedy
Van verschillende kanten ontving de festival-organosatie tips over deze band, in de trant van: Wat een ongelofelijk lekker band met jonge bluesmannen! En dat bleek te kloppen. Onder andere Stevie Ray Vaughn, Jimi Hendrix, Joe Bonamassa, Julian Sas en Kenny Wayne Shepherd komen voorbij.
 
15.30 – 16.30 uur: Stansoon ft. Magic Frankie
Stansoon geeft een eigentijdse invulling aan het begrip ‘Blues’. Blues maar dan als een trip naar de hemel. Vol onverwachte wendingen, vol staccato ritmes, vol plezier, vol creativiteit. Hij maakte in de jaren tachtig furore met zijn Blues Disease. Tot het noodlot toesloeg en Frankie geraakt werd door de donkere kant van ‘the blues’. Nu is The Gangster Of The Blues al weer jaren back in business.
 
17.15 – 18.15 uur: Greenwood Peter Green’s Fleetwood Mac
Slechts vier jaar speelde oprichter Peter Green bij Fleetwood Mac. Achteraf gezien een magische periode. Een tijd waar legendarische hits ontstonden als Black Magic Woman, Albatross, Need Your Love So Bad, Oh Well, Man Of The World, en The Green Manalishi. Het Belgische Greenwood speelt juist de nummers van Fleetwood Mac uit die hele bijzondere periode.
 
19.00 – 20.00 uur: Bintangs
Bintangs is de oudste nog bestaande rock/blues band van Nederland. Hadden grote hits met Ridin’ On The L&N en Travelling In The USA. Opgericht in 1961 maar nog steeds springlevend. Bintangs brengt een mix van rock, blues, ballads en rhythm & blues. Onder leiding van Oer-Bintang en mede-oprichter Frank Kraaijeveld een meer dan graag geziene en veel spelende act op de Nederlandse podia.

 

OPENLUCHTTHEATER
14.00 – 15.00 uur: Diamond On The Rocks (Neil Diamond Tribute)
Een zevenkoppige tributeband die put uit het enorme repertoire van Neil Diamond.
 
15.30 – 16.30 uur: Back To The Who
Back To The Who speelt de muziek van wat begin jaren ’70 bekend stond als ‘de luidste band ter wereld’, The Who! Vier jonge honden van ‘nu’ halen alles uit hun kast om de explosieve en energieke sfeer van The Who op het podium te laten spetteren.
 
17.00 – 18.00 uur: Jan Rot Band
Op zijn 60e verjaardag introduceerde Jan de Nieuwe Jan Rotband. Met die band is hij op tour en ze spelen repertoire van Jan dat barst van de verbluffende vertalingen, heerlijk muzikaal is en geweldig gezongen. Het Beste van de albums Stop de tijd en Magistraal, maar ook nummers uit Jan’s jaren ’90. Nederpop, Elvis, Bach en Springsteen… “Het Beste moet nog komen” zingt hij op het nieuwste album.
 
18.30 – 19.30 uur: Jacques Mees plays Bob Dylan
Jacques Mees wilde op zijn negende maar één ding: worden net als Bob Dylan. Zijn stem is bijna 1-op-1 die als zijn grote voorbeeld in betere tijden klonk. En uiterlijk lijkt hij ook sprekend op zijn idool!
 
20.00 – 21.00 uur: All McCartney (Paul McCartney Tribute)
De band All McCartney diept niet het spoor van The Beatles uit, maar volgt de route die Paul aflegde zónder deze band. All McCartney beschikt over een zanger die de zangstem van Sir Paul griezelig goed benadert.

 
Bron programma: ❯ Website Blommenkinders
Kijk voor laatste actuele berichten:
❯ Website Blommenkinders
❯ Facebookpagina Blommenkinders
❯ Kaartverkoop Blommenkinders