web analytics

Problemen met drinkwater in Roosendaal opgelost

Door een grote storing heeft (een deel van) Roosendaal maandag 21 juni een deel van de ochtend zonder water gezeten, of kwam er slechts mondjesmaat water uit de kraan, omdat er onvoldoende druk was. Dat had te maken met een lek in het pompstation van het Waterproductiebedrijf Roosendaal van Brabant Water aan de Nispenseweg in Roosendaal. Rond het middaguur waren de problemen opgelost.

Omdat door de storing de telefooncentrale en website van Brabant Water er uit lag, omdat veel Roosendalers tegelijkertijd een storing wilden melden, informeerde de gemeente Roosendaal de bewoners over de storing. ‘Heel Roosendaal zit momenteel even zonder water. Brabant Water is er druk mee bezig om dit zo snel mogelijk op te lossen’, aldus de mededeling van de gemeente.

Mondjesmaat
Overigens was niet heel Roosendaal volkomen waterloos. Op verscheidene plaatsen kwam er wel water uit de kraan, maar mondjesmaat vanwege de lage druk. Zo meldde een bewoner uit de uit de binnenstad (Vrouwemadestraat), dat er nog een straaltje water uit de kraan kwaam. ‘We hebben snel, in dit geval dus langzaam, wat glazen en een emmer gevuld, om in ieder geval wat water te hebben, als de toevoer helemaal zou uitvallen’, aldus deze bewoner.

Gevolgen
De redactie van BN DeStem maakte tijdens de storing een rondgang door Roosendaal om te kunnen vertellen wat de waterproblemen in de stad betekenden. Ze deed navraag bij onder andere het ziekenhuis, openbare toiletten, winkels, horeca en scholen. Zo stuurden midelbare scholen hun leerlingen – uitgezonderd examenkandidaten – naar huis omdat de toiletten niet konden worden gebruikt.
❯ Reportage Roosendaal zonder water in BN DeStem