web analytics

Printbeton in middenbermen in Roosendaal

Om overlast van onkruid en de bestrijding daarvan tegen te gaan, worden op verschillende plaatsen in de gemeente Roosendaal de middenbermen in de rijbanen aangepast. Er wordt zogenaamd
printbeton aangebracht. ‘Deze oplossing geeft een fraaier straatbeeld, is onderhoudsarm en beperkt de noodzaak van onkruidbestrijding’, zegt de gemeente.

De werkzaamheden zijn op 5 juli begonnen. Tijdens deze werkzaamheden kan er tijdelijk sprake zijn van verkeershinder. Als eerste zijn de middenbermen in de Willem Dreesweg aan de beurt. Na de Willem Dreesweg komen de Dunantstraat (met rotonde) de Molensingel -> Waterstraat, de President Kennedylaan, Laan van Brabant, de Thorbeckelaan -> Willem Dreesweg, Kalsdonksestraat -> Borchwerf aan de beurt.
Naar verwachting is men hier in totaal macimaal 14 weken mee bezig.

Duurzaam

Verantwoordelijk wethouder Saskia Schenk-Dekkers: “Als gemeente zochten we naar een minder intensieve manier voor bestrijding van onkruid. Het gebruik van printbeton is een duurzame oplossing tegen het onkruid tussen de stenen en ongelijk liggende bestrating. We hoeven op deze manier minder onkruid te bestrijden. Dat brengt minder overlast en minder verkeershinder met zich mee. Het geeft ons straatbeeld een schoner en frisser aanzicht. Een aantal andere middenbermen is/wordt beplant, zodat in het straatbeeld ook een natuurlijke groene uitstraling behouden blijft”.

Printbeton

Printbeton is duurzaam en onderhoudsvriendelijk gestempeld beton. Het kan uitgevoerd worden in verschillende reliëfs, motieven en kleuren. Bijvoorbeeld in de vorm van klinkers, tegels, kasseien of
natuursteen. Een speciale coating voorkomt de groei van onkruid, algen en mossen. En dat leidt tot minder onkruidbestrijding.