web analytics

Politie valt growshops binnen in Roosendaal en Oud Gastel

 In het kader van de bestrijding van de georganiseerde hennepteelt zijn maandagmiddag 26 juni in Zuid-Nederland zeven growshops bezocht, waaronder in Roosendaal en Oud Gastel.

Alle invallen begonnen om 13:00 uur. Op vrijwel alle locaties werden kweekmaterialen en/of administratie in beslag genomen. De administratie wordt gebruikt voor verder onderzoek. De kweekmaterialen worden deels vernietigd of opgeslagen in afwachting van een uitspraak van de rechter.

In Oud Gastel werd in hetzelfde pand waar de growshop zat een hennepkwekerij gevonden met zo’n 300 planten. Er werden verder zo’n 15 pallets met kweekmaterialen in beslag genomen en afgevoerd. Hier werden twee aanhoudingen verricht. Na de doorzoekingen werd een doorstap gemaakt naar een bedrijfspand in Roosendaal. Ook daar werden kweekmaterialen in beslag genomen.

De andere invallen waren in Oss, Wijk en Aalburg, Kaatsheuvel, Waalwijk, Susteren en Hoensbroek. Er zijn woningen, loodsen en bedrijfspanden doorzocht. De aangehouden verdachten betreffen eigenaren van de panden of de beheerders van de diverse locaties.

“Growshops en groothandels vormen nog steeds de spin in het web van de georganiseerde hennepteelt. Zij leveren de materialen die nodig zijn om hennepkwekerijen op te zetten en vervullen daarmee een belangrijke faciliterende rol”, aldus de politie.

growshop