web analytics

Politie schiet in Bergen op Zoom man neer

In buurgemeente Bergen op Zoom heeft een politieagent afgelopen nacht een 38-jarige man uit Bergen op Zoom neergeschoten. De verdachte raakte daarbij gewond. Dat gebeurde bij een woning aan de Paulus Buyslaan.

De politie kreeg rond 3.05 uur een melding van een ruzie die gaande was in het pand. Daar aangekomen werden agenten geconfronteerd met de verdachte. De man dreigde daarbij met messen. In eerste instantie werd er een waarschuwingsschot gelost. Daarna is door een van de dienders gericht op de man geschoten. De man raakte daarbij gewond aan zijn hand en zijn been. De verdachte is vervolgens aangehouden en met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De Rijksrecherche heeft de zaak in onderzoek. ‘Dat is de standaard procedure als een agent zijn wapen gebruikt heeft en er door politievuur letsel ontstaan is’, aldus de politie.
De Rijksrecherche is een onafhankelijke rechercheafdeling onder de verantwoordelijkheid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie. Door de onafhankelijke positie kan zij objectief onderzoeken of het vuurwapengebruik rechtmatig was.

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie