web analytics

Politie Roosendaal blijft waarschuwen tegen ‘babbeltrucs’

De politie van Roosendaal blijft waarschuwen voor oplichters aan de deur die met allerlei babbeltrucs hun slag weten te slaan, bij voorkeur bij mensen boven de zestig jaar. ‘Ze weten zich vaak op slinkse wijze met een smoesje binnen te praten. Trap er niet in en laat ze niet binnen’, is het advies van de politie.

Al enige tijd krijgt de politie in de regio Roosendaal meldingen over babbeldieven. Daarbij worden enkele voorbeelden gegeven. Zo werd in Zevenbergen deze maand een 71-jarige bewoonster van een appartementencomplex slachtoffer. Een man belde aan en vertelde dat er mogelijke waterschade zou zijn vanwege een lekkage in een andere woning. De man keek onder meer in de keukenkastje naar de afvoer. Nadat de man weg was, ontdekte de vrouw dat haar sieraden weg waren. ‘Vermoedelijk is een tweede persoon de woning ingeslopen’, denkt de politie.

Scootmobiel
En vorige maand liet een dame van 91 jaar uit de wijk Kortendijk in Roosendaal twee mannen in haar woning binnen omdat zij een navigatiesysteem op haar scootmobiel zouden monteren. De vrouw ging met de lift naar beneden en ging ervan uit dat de mannen via de trap gaan. Ze zag de mannen echter niet meer en toen ze terug in de woning kwam, waS het navigatiesysteem weg.

Waterleiding
Ook in Zegge kwam (in juli) een man binnen bij een 91-jarige vrouw om zogenaamd de waterleiding te controleren omdat er een leiding zou zijn gesprongen en hij het een en ander wilde controleren. De vrouw moest bij de cv-ketel blijven staan om te checken of er een lampje brandde. Ondertussen had de man haar woning doorzocht en geld meegenomen. Ook in Bosschenhoofd gebruikten in juli twee mannen de smoes van een gesprongen waterleiding om een woning van een slachtoffer (65) binnen te komen en sieraden te stelen.

❯ Tips van de politie over babbeltrucs