web analytics

Politie pakt na korte achtervolging in Roosendaal Tilburger met nog 600 celdagen te goed

Na een korte achtervolging heeft de politie dinsdagmiddag 7 november in de Damstraat een man uit Tilburg kunnen aanhouden. Hij was voor de politie op de vlucht gegaan. Het werd daarna ook duidelijk waarom. Hij was niet teruggekeerd van een detentieverlof en had nog zeshonderd dagen gevangenisstraf openstaan.

Agenten zagen rond 15.10 uur op de kruising van de Nieuwstraat met de Burgemeester Prinsensingel een auto rijden, die zij wilden controleren. De bestuurder ging er onmiddellijk vandoor. In de Raadhuisstraat werd de automobilist door het drukke verkeer opgehouden, waardoor ze de bestuurder een stopteken konden geven. De man trok zich er niks van aan en probeerde via de Sophiastraat weg te komen.

De agenten zetten het zwaailicht en de sirene aan. In de Nieuwstraat reed de auto tegen een andere auto en reed daarna weer snel weg. In de Damstraat kwam de auto in de buurt van een school tot stilstand, waarna de bestuurder te voet wegrende.

Bij de school-uitgang stonden tientallen mensen, die de agenten wezen in de richting een woning naast het schoolplein. De man kwam steeds verder in het nauw, zeker toen meer agenten de achtertuinen van de woningen aan de Burgemeester Prinsensingel doorzochten. In een van de tuinen werd de bestuurder gevonden. Hij werd aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Tilburg.

Hij is voor verhoor en verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht. Tijdens het onderzoek bleek dat de Tilburger vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen was. Van hem is een bloedproef afgenomen.

Tijdens het onderzoek werd in de kleding van de man ruim 2.000 euro gevonden. Het geld is in beslag genomen. De politie onderzoekt of sprake is van witwassen, namelijk of de man probeert de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen.