web analytics

Politie onderzoekt brand in Zwaanhoefstraat

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand die vrijdagavond 8 december het rieten dak van een woning aan de Zwaanhoefstraat in Roosendaal vernielde. Onderzocht of het iets met vuurwerk te maken heeft.

Omstreeks 23.08 uur ontvlamde het dak en werd de meldkamer gebeld. De aanwezige bewoners konden de woning ongedeerd verlaten. De brandweer had grote moeite om het vuur onder controle te krijgen. Pas nadat een kraan het riet uit elkaar had getrokken, werden de vlammen kleiner.

Inmiddels zijn enkele getuigen gehoord. Uit deze verklaringen komt naar voren dat afgestoken vuurwerk mogelijk de oorzaak is van het vlam vatten van het rieten dak. Meerdere buurtbewoners geven aan kort voor de brand een harde knal te hebben gehoord.

De politie is op zoek naar mensen die kort voor het uitbreken van de brand iets bijzonders hebben gezien in of rondom de Zwaanhoefstraat. Wie informatie heeft, wordt gevraagd 0900 8844 bellen, contact op te nemen via de app of via het meldformulier op politie.nl/melden. Anoniem kan ook via Meld Anoniem.