web analytics

Politie houdt dronken brokkenmaker aan in Sint Josepstraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 4 april in de Sint Josephstraat twee mannen in een auto aangehouden na een telefoontje van een getuige die op de parkeerplaats van Rosada in Roosendaal een verdachte situatie had gezien. Een zwaar beschadigde personenauto reed de parkeerplaats op, de bestuurder stapte uit en werd even later opgehaald door een andere auto. De beschadigde auto liet de man achter op de parkeerplaats.

De getuige gaf het signalement en de omschrijving van de tweede auto door aan agenten. Deze auto werd een paar minuten later door surveillerende agenten stilgezet in de Sint Josephstraat in Roosendaal. De bijrijder, die voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement, moest een blaastest ondergaan omdat hij zichtbaar onder invloed was van alcohol. Dit weigerde de man.

Recalcitrant
Hij is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Ook die weigerde hij te doen. De man beledigde de politieagenten en vertoonde recalcitrant gedrag. De man is aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en hij is ingesloten in een politiecellencomplex.

Onderdelen op A58
De zwaar beschadigde auto werd weggesleept door een takelbedrijf en zal verder onderzocht worden door de politie. Uit een eerste onderzoek bleek dat de auto wat essentiële onderdelen miste. Die zijn teruggevonden op de A58. ‘Mogelijk heeft de man, terwijl hij onder invloed was van alcohol, een ongeval gehad en is hij weggereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken’, denkt de politie, die verder onderzoek doet.

De aangehouden verdachte, een 25-jarige man met een onbekende woonplaats, zit nog vast en mag zaterdag een verklaring afleggen. Ook wordt de man dan gehoord over de beledigingen die hij uitte naar de agenten, zij hebben aangifte gedaan.