web analytics

Politie: gewonde bij schietincident

Bij een schietincident aan de Diamantdijk in Roosendaal is dinsdagmiddag 5 december een man van 22 jaar uit Roosendaal gewond geraakt. In het ziekenhuis bleek dat hij door een kogel was getroffen. Hij mocht na behandeling naar huis. De man was na het incident naar het politiebureau in de Nieuwstraat Roosendaal gereden. De politie heeft een 29-jarige man aangehouden.

Rond 16.00 uur kreeg de politiemeldkamer enkele meldingen dat aan de Diamantdijk enkele gewapende mensen met bivakmutsen liepen. Diverse politieauto’s reden met spoed naar de Diamantdijk. Toen een politieauto bij het politiebureau aan de Nieuwstraat wegreed, zagen agenten dat op straat twee automobilisten met elkaar op de vuist gingen. Er zaten verder geen inzittenden in beide auto’s.

De agenten sprongen tussen beiden. Het bleek dat een man gewond was geraakt, volgens zijn zeggen was hij beschoten. Het slachtoffer, een man (22) uit Roosendaal is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De andere man (29), eveneens uit Roosendaal werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. Vermoedelijk hebben beide mannen te maken met de meldingen aan de Diamantdijk.

In de Nieuwstraat is de omgeving van de twee auto’s als plaats delict aangemerkt en afgezet. De politie stelde een technisch onderzoek in. Verder werd op de Diamantdijk ook gedeelte afgezet. Rond 20:00 werd het onderzoek afgerond en werden de afzettingen opgeheven.

De politie is op zoek naar mensen, die meer over beide incidenten weten. Zij wordente bellen naar 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. Anoniem kan via 0800-7000. Via de website van de politie kan ook een tipformulier worden ingevuld, met vermelding van zaaknummer 2017292810.

Ripdeal?

BN DeStem meldt woensdag 6 december: ‘Getuigen houden er, gelet op het gebruikte vuurwapengeweld en de achtervolging, rekening mee dat er sprake is van een mislukte ripdeal’. De politie kan nog niets vertellen over de achtergronden.