web analytics

Poging tot zware mishandeling parkeerwachter in Etten-Leur

Een 22-jarige opsporingsambtenaar is zaterdagmorgen 25 november op de Markt in Etten-Leur licht gewond geraakt toen een foutparkeerder snel wegreed nadat de controleur om diens idenditeitspapieren vroeg om een boete te kunnen uitschrijven. De ambtenaar heeft aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

De 22-jarige opsporingsambtenaar was met zijn collega aan het werk. Ze voerden voor de gemeente controles uit. Ze constateerden dat een auto buiten het parkeervak stond. Op het moment dat de collega van de aangever een boete uitschreef, verscheen de bestuurder met twee kinderen.

De opsporingsambtenaren vroegen om het identiteitsbewijs van de man, maar die reed snel weg. De aangever kon niet op tijd zijn been en hand wegtrekken. De buitenspiegel kwam tegen zijn hand en klapte om, en de auto raakte het been van de ambtenaar.

Die raakte licht gewond. De politie heeft aangifte opgenomen, en stelt een onderzoek in, want politie en het Openbaar Ministerie nemen geweld tegen ambtenaren met een publieke taak hoog op.