web analytics

Poëzieavond Witte Roos met Ellen Deckwitz en de stadsdichters (5 feb)

Literaire stichting De Witte Roos presenteert op dinsdag 5 februari een lezing van Ellen Deckwitz, een van de belangrijkste dichters van haar generatie, in bibliotheek VANnU aan de Markt 54 in Roosendaal. De lezing begint om 20:00 uur; de zaal is vanaf 19:30 uur open.

Deze lezing wordt in het kader van de Poëzieweek georganiseerd. De Witte Roos verwacht dat het een bruisende poëzieavond wordt, want Ellen Deckwitz is een van de belangrijkste en spraakmakendste dichters van nu.

Ze won met ‘De Steen vreest mij’ (2011) de C. Buddingh-prijs voor het beste poëziedebuut en is een graag geziene gast op literaire podia. Dankzij optredens in televisieprogramma’s als De Wereld Draait Door en een column in NRC.next heeft Deckwitz zich ontwikkeld tot een van onze meest aanstekelijke poëzieambassadeurs.

Ook de vier (oud)-stadsdichters van Roosendaal, Anneke Lips, René Spruijt, Leo Lotterman, Eric van Deelen en de Junior Stadsdichter, Zoé Rijnders zullen een poëtische bijdrage leveren.

Literaire stichting De Witte Roos bestaat dit jaar 25 jaar. Sinds de oprichting 1994 hebben veel gerenommeerde dichters en schrijvers, van zowel fictie als non-fictie, in Roosendaal opgetreden.

Kaarten kosten vijf euro. Vrienden van De Witte Roos en scholieren gratis
❯ Aanmelden via website bibliotheek