web analytics

Plein Rembrandtgalerij gaat op de schop

Deze week is begonnen met het opknappen van de Rembrandtgalerij in de Westrand in Roosendaal. De werkzaamheden duren ongeveer vier weken. In die tijd blijven de winkels bereikbaar.

Het plein tussen de winkels gaat er (heel) anders uitzien. Er komt een golvende groenstrook in het midden en de boog bij de ingang wordt vervangen door zes Lindebomen. Ook komt er nieuwe bestrating. Er wordt zoveel mogelijk duurzaam gewerkt. Zo wordt de bestrating die niet meer gebruikt wordt, verwerkt in funderingsmateriaal voor andere projecten.

Al met al komt er meer groen. Met het oog op de klimaatverandering en het feit dat hoosbuien steeds heviger worden, wordt het plein zo ingericht dat het meeste hemelwater opgevangen wordt in de groenvakken waar de bodem het opneemt. ‘Zo ontlasten we het riool. Bij hoosbuien is dit echter niet voldoende, dan wordt het water bij verzadiging van de bodem door het riool afgevoerd’, aldus de gemeente.

Het middengedeelte (tekening hieronder) krijgt behalve groen – met onder andere winterharde palmen – ook fietsrekken, banken en afvalbakken. En ook het beeld Moeder en kind krijgt er een plaatsje terug.

Rembrandtgalerij