web analytics

Play-off tegen Unitas’30 wordt slijtageslag voor RBC

Het is RBC niet gelukt om de eerste ronde te overleven in de play offs om promotie naar de tweede klasse. De ploeg uit Roosendaal blijft dus in de derde klasse. In de tweede helft tegen Unitas’30 uit Etten-Leur stond RBC op een gegeven moment twee doelpunten voor, maar wist de voorsprong niet vol te houden. Twee verlengingen en doelschoppen verder was duidelijk dat het voor RBC was afgelopen.

In de eerste helft bleef het 0-0. RBC kwam niet goed uit de kleedkamer. Na twee minuten in de tweede helft lag de openingstreffer in het net. Aan de rechterkant werd Papito Puriël bereikt, die een opening zag in de linkerhoek en zijn inzet werd gepromoveerd tot goal. De ploeg van Mathijssen stond op dat moment op kraken, Roman Witting zag zijn stiftje over doelman Aarts gaan, maar ook over het doel.

Regie
Daarna nam RBC de regie volledig over. Elst was in geweldige doen en slalomde op de vierkante centimeter langs twee tegenstanders op de achterlijn, waarna aan de noodrem getrokken moest worden: penalty. Tarfit, die mistte tegen UVV ’40, nam de verantwoordelijkheid om de strafschop te benutten. Hij faalde niet: 1-1. RBC liet daarna twee maal binnen tien minuten zien hoe je counters goed uitspeelt. Mujib Yaqoubi wist met een fantastische pass Elst te bereiken, die kort wegdraaide en die pass bekroonde met een puntertje in de verre hoek, 1-2. Een kleine tien minuten later was RBC weer succesvol via een tegenaanval. Jovanni van Nijnatten werd vrij gespeeld die diagonaal zijn inzet tergend langzaam over de doellijn zag gaan.

In de 65ste minuut volgde een opstootje, waarbij ook Tarfit een gele prent kreeg. Vijf minuten na de 1-3 was de spanning weer terug. Witting kopte een goede voorzet van Puriël tegen de touwen. Twintig minuten voor tijd moest Mathijssen noodgedwongen Elst wisselen. RBC leverde daarmee ontzettend veel kwaliteit in. Unitas ’30 pompte de bal continue in het strafschopgebied van de Roosendalers. Unitas ’30 schoof ook Bollaart, die achterin opereerde in plaats van in de punt, naar voren. RBC, niet beschikkend over een luchtmacht, moest zich veelal behelpen en de 3-3 hing in de lucht.

Op rozen
De aanvallers van RBC richtte zich nog eenmaal op en de eerste uitbaak was meteen raak. Tien minuten voor tijd leek de Roosendaalse ploeg op rozen te zitten. Tarfit scoorde andermaal, 2-4. Vijf minuten later ging de ingevallen Jari Voeten in de fout. Op de rand van het strafschopgebied maakte hij een overtreding: penalty. De toegewezen strafschop werd benut.

RBC, al twintig minuten aan het vechten tegen de klok, kreeg in de absolute slotfase het deksel op de neus. Voorin waren de aanvallers niet in staat om de bal vast te houden en de vele hoge ballen in het strafschopgebied van de Roosendalers werd de ploeg fataal. Na een scrimmage werd het 4-4.

Moeilijk
In de eerste helft van de verlenging had RBC het moeilijk. Justin Kwee kopte rakelings naast, vijf minuten later was Lauwen wel trefzeker. Schuit schoot over de bal, waarna Lauwen er 5-4 van maakte. RBC richtte zich daarna nog een keer op. Voeten, veroorzaker van de strafschop vijf minuten voor tijd, wist met een prachtige omhaal zijn fout goed te maken door de 5-5 achter de doelman te krijgen.

In de tweede helft van de verlenging kreeg Unitas ’30 via Puriël nog een grote kans, maar opnieuw redde Aarts. Tarfit leek de 5-6 te maken, van ruim twintig meter leek zijn inzet net over de keeper te gaan, maar de goalie wist met een uiterste inspanning de bal tegen de onderkant van de lat te tikken. Van Nijnatten kon de rebound niet verzilveren. Twee minuten voor het einde leek Yaqoubi RBC alsnog naar de volgende ronde te schieten, na een goede pass van Van Nijnatten. RBC’s vleugelspeler schoot zijn volley hard op de vuisten van de goalie.

Strafschoppen
Na 120 minuten voetbal was het tijd voor de strafschoppen. Vlak voor het einde van de wedstrijd bracht Mathijssen Van Andel nog in om te zorgen dat hij een zekerheidje had voor de penaltyserie. RBC mocht beginnen aan het zinderende slot. Tarfit schoot raak. Opvallend was dat de doelman van Unitas ’30 de eerste strafschop nam voor de thuisploeg. Doelman Aarts stopte de kiezelharde inzet. Hierna mocht Van Nijnatten aanleggen, maar zijn inzet was zwak en belandde via een panenka tegen de lat.

De thuisploeg faalde niet, evenals Schuit. Aarts wist hierna weer een strafschop te stoppen en RBC leek de overwinning naar zich toe te trekken, maar Tak mistte de volgende strafschop voor de Roosendalers. Unitas ’30 trok de stand na de misser weer gelijk, maar Van Andel schoot RBC kiezelhard binnen, 2-3. De thuisploeg faalde daarna ook niet, en aanvoerder Lars de Voogd nam zijn verantwoordelijk. Maar ook zijn inzet was zwak ingeschoten. Alle hoop was op doelman Aarts gericht, maar ditmaal kon hij RBC niet in de race houden, 4-3.

RBC komt door de nederlaag ook komend seizoen uit in de derde klasse en neemt afscheid van een aantal spelers en trainer-coach Danny Mathijssen.
(Bron website RBC)

❯ Website RBC

Foto’s Arthur Verbraak


 

 

 

 

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie