web analytics

Plannen Jongerenherdenking doorgeschoven naar 2021

De plannen voor de Nationale Jongerenherdenking Roosendaal voor dit jaar worden vanwege de coronamaatregelen doorgeschoven naar volgend jaar, maar de organisatie roept alle jongeren (en volwassenen) in Roosendaal wel op om dit jaar toch wel vanuit huis te herdenken en vieren.

Hoofdorganisator CultuurCompaan, gesteund door theater De Kring, Jongerenraad Roosendaal, JONG! en Theaterwerkplaats Tiuri: ‘We vinden het allen enorm jammer dat we, ondanks alle voorbereidingen, de NJH-editie van dit jaar moeten doorschuiven naar volgend jaar”, aldus Trudie Stalpers van CultuurCompaan. “Gelukkig is iedereen enorm gedreven en bereid om de gemaakte plannen om te buigen naar de editie van 2021.”

Vanuit huis

Landelijk gezien worden rond Dodenherdenking en Bevrijdingsdag verschillende acties opgezet. Zo roept het Nationaal Comité 4 en 5 mei iedereen op om dit jaar vanuit huis mee te doen door de vlag uit te hangen, het Wilhelmus te zingen en de bevrijding te vieren via digitale kanalen. Ook de organisatie van de Nationale Jongerenherdenking in Roosendaal sluit aan bij deze landelijke initiatieven en roept alle jongeren en volwassenen in Roosendaal op om op deze manier toch te herdenken en vieren dit jaar.

Digitaal
Iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen van de Nationale Jongerenherdenking Roosendaal 2021 kan een kijkje nemen op de website van CultuurCompaan (www.cultuurcompaan.nl/njh) en de Facebook- en Instagrampagina van de Nationale Jongerenherdenking Roosendaal (@NJHRoosendaal).