web analytics

Plan ijsbaan in Roosendaal gesmolten als sneeuw voor de zon

Voor wie er ondanks alle corona-maatregelen toch nog een piepklein beetje op gehoopt had: er komt dit jaar echt geen – al dan niet aangepaste – ijsbaan in Roosendaal. Het bestuur van Stichting IJsbaan Roosendaal heeft de handdoek definitief in de ring gegooid. ‘Blijf gezond en laten we de hoop houden op in alle opzichten snel betere tijden. Dan zien en spreken we elkaar weer voor een nieuwe editie van ‘Roosendaal on Ice’!’, aldus het bestuur.

Op 24 september was er nog volop hoop. Toen werd nog een definitieve aanvraag voor de evenementenvergunning van een 100% COVID-proof editie van
‘Roosendaal on Ice’ 2020-2021 ingediend bij de gemeentelijke afdeling vergunningen, met daarbij aanvullend alle bijbehorende documenten, tekeningen en protocollen.

Kadeplein

‘Want er was behoefte aan Fors meer ruimte om alles goed en voor iedereen veilig te organiseren. Het Kadeplein had ook als bijkomend voordeel dat de toch al zwaar getroffen Roosendaalse horeca de terrassen dan ook onveranderd op de Markt kon laten staan zodat ze er voor de winterperiode hun gewenste winterplein van konden maken’, aldus het bestuur.

Sneeuw
Maar die hoop bleek snel ongegegrond, en steeds minder werd mogelijk. De horeca is weer dicht, en de jongste maatregelen geven ook geen of nauwelijks ruimte voor evenementen. Alle plannen voor een ijsbaan van 27 november tot 10 januari in Roosendaal zijn inmiddels gesmolten als neeuw voor de zon.

Foto boven: Vorig jaar was de ijsbaan in Roosendaal uitgebreid met buitendeelDat zit er dit jaar niet in vanwege corona-maatregelen.