web analytics

Pijlen op de weg en schildjes moeten chaos indammen

Met extra maatregelen als pijlen op de weg en zogeheten schildjes in de Nispensestraat hoopt de gemeente wat orde te scheppen in de verkeerschaos die geregeld ontstaat bij de inrit van de parkeergarage Nieuwe Markt als gevolg van werkzaamheden daar. Alleen een hek en borden in de Nispensestraat bleken niet voldoende om automobilisten van één kant tegen te houden, en dus moest er meer bedacht worden.

Door werkzaamheden is geruime tijd maar één van de twee hellingen beschikbaar als toegang en uitrit van de ondergrondse parkeergarage. Verkeersregelaars zijn ingezet om dat (overdag) goed te regelen, maar dat bleek niet voldoende.

Er werd in de Nispensestraat tussen de parkeergarage en de Laan van Luxemburg éénrichtingsverkeer ingesteld, waardoor het ingaande verkeer uit de richting Burgerhoutsestraat (via de Boulevard) of Burg.Prinsensingel moest komen, en het verkeer de parkeergarage kon verlaten via de Nispensestraat richtng rotonde.

In de praktijk liep het anders. Best veel automobilisten, komende uit de richting van de rotonde, reden toch gewoon door, tegen de borden in. Verkeersregelaars hadden hun handen vol aan het terugsturen van automobilisten, maar sommigen waren daar niet van gediend, waardoor lastige en zelfs gevaarlijke situaties voor die verkeersregelaars ontstonden.


 

 

Zie ook:
❯ ‘Hinder’ bij de parkeergarage Nieuwe Markt begonnen