web analytics

Passie van Dimphy en Pieter-Jan van Gurp voor wijnen krijgt gestalte aan Vijfhuizenberg

Dimphy en Pieter-Jan van Gurp van de Plus-supermarkt in het Tolbercentrum gaan aan de Vijfhuizenberg voor hun wijngroothandel Wine-taste een 550 vierkante meter grote wijnloods bouwen die niet alleen een opslagruimte voor wijnen en aanverwante goederen wordt, maar aan de voorzijde ook een ‘belevingsruimte’ krijgt waarbij wijn en spijs de hoofdrol gaan spelen.

Zelf spreken ze van een ‘multi concept dat uniek is voor Roosendaal’. ‘Ook ook wanneer je bijvoorbeeld een keer gezellig wilt koken met je eigen kookclub, komen daar mogelijkheden’. De opzet is dat de loods in het voorjaar van 2021 wordt opgeleverd.

Passie en liefde
De loods komt op het al een jaar of tien onbebouwde hoekperceel aan Vijfhuizenberg 100. Hier willen ze als wijngroothandel Wine-taste gestalte gaan geven aan hun passie en liefde voor wijn. De wijnloods wordt gebouwd door specialist Altez NV uit België, die ruime ervaring heeft in dit soort hoog kwalitatieve loodsen en er al tientallen gebouwd heeft in Duitsland. De loods wordt gerealiseerd met prefab beton. Duurzaamheid is troef bij deze loods dankzij een hoge isolatiegraad en innovatieve en energie zuinigetoepassingen. ‘Het beton is bovendien vele jaren bestand tegen mechanische belasting en weersomstandigheden’, aldus Dimphy en Pieter-Jan van Gurp.

In het bloed
Ondernemen zit hen in het bloed. In 2002 zijn ze begonnen als zelfstandig ondernemers van de toenmalige Edah in het Dijkcentrum in Roosendaal. Op 25 januari 2007 werd verhuisd naar het Tolbergcentrum en werd daar een PLUS supermarkt opgezet. ‘Na een ingrijpende verbouwing en uitbereiding in november 2013 en diverse kleine aanpassingen voldoet de winkel aan de hedendaagse eisen van de moderne consument. Er is onder andere een uitgebreid (lokaal) assortiment met een ongeëvenaarde Roosendaalse service’, zo zeggen ze zelf.