web analytics

Passage Roosendaal drie dagen ‘Little Italy’ (25 t/m 27 mei)

‘Little Italy’. Die naam heeft de Passage in Roosendaal het spektakel meegegeven dat zich vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei afspeelt in het winkelgebied tussen de Nieuwe Markt en de Raadhuisstraat. Dat Italië het thema is, is niet zo vreemd: het winkelcentrum is immers geheel in Venetiaanse stijl ingericht.

Op het programma staan allerlei activiteiten, die van dag tot dag kunnen verschillen. Maar de Italiaanse markthal ‘Passaggio’ is er doorlopend tijdens het event en bestaat uit allerlei Italiaans-gerelateerde pop-up stores, verspreid over de hele Passage. Van koekjes tot wijnen is er te vinden. Tot zelfs auto’s (Fiat) toe.

Modeshow
Op vrijdag is de Passage geopend van 09:30-22:00 uur, op zaterdag van 09:30-17:30 uur en op zondag van 12:00-17:00 uur. Net als in de Roselaar zijn de winkels vrijdagavond tot 22:00 uur open (Moonlight shopping). Tussen beide winkelcentra zorgen Tuk-Tuks vanaf 17:00 uur voor het vervoer van het winkelend publiek.

Deelnemers zijn (naast de winkeliers in de Passage): Winebizz, Il Fornaretto, Caffè Dono (met Only Cannoli en Dolci Baci) en Fiat dealer Arnold de Rijk. Wie benieuwd is hoe de Passage er uitzag voor de Italiaanse look, kan dat ontdekken in een pop-up tentoonstelling. Bij een aantal winkeliers zijn speciale aanbiedingen. En er kan de lekkerste Italiaanse koffie worden gedronken. Bij Jeugdmode van Zeggeren kunnen de kids spijkerbroekhangen in Vingino Jeans. Er zijn er elke dag te winnen.

Een greep uit wat er staat te gebeuren:

Vrijdag 25 mei:
19:00 uur: Modeshow van Gossip, Jeugdmode van Zeggeren en Timmy Tom, Calucci, Go! en Ma Vie in de gang van het oude Verboden Rijk. Er is (zit)plaats van maximaal 80 personen, inclusief goodiebags die gevuld worden door de deelnemende winkels.
19:00 – 21:00 uur: Italiaanse foto-act. Winkelend publiek kan zich op de foto laten zetten door een Italiaanse fotograaf met zijn nostalgische fototoestel op standaard. De foto wordt direct afgedrukt om mee naar huis te nemen.
17:00 – 22:00 muziek van dj Jip – Moonlight Shopping

Zaterdag 26 mei:
– Kidsentertainment: De Italiaanse Ballonvaart. Vaar zaterdagmiddag mee met de Italiaanse Ballonvaart. De Italiaanse ontdekkingsreizigers strijken met hun ballonmand neer bij de Passage. Het zijn echte ballonartiesten die voor alle kinderen de leukste Italiaanse ballonfiguren maken (in de Italiaanse kleuren natuurlijk!)
– Bananenboek On Tour: van 14:00-16:00 uur. Zaterdagmiddag komt de auteur Kim Waninge langs bij boekhandel Het Verboden Rijk met ‘Italian Style’ banana bread. Publiek kan proeven. Wie het boek koopt, kan het laten signeren door de auteur.

Zondag 27 mei

– Kidsentertainment: De Venetiaanse Gondel. In de Passage waan je je in Venetië, dan mag een gondel eigenlijk niet ontbreken natuurlijk! Op zondagmiddag kunnen kinderen daarom meevaren door het winkelcentrum in een echte gondel.

Het volledige en actuele programma is te vinden op de website van de Passage.

❯ Website Passage Roosendaal
❯ Evenementen in de Passage (programma)