web analytics

Palen voor de Ambachtshoven gaan de grond in

Op het terrein van de voormalige lts aan de Laan van België (tegenover de Praxis) in Roosendaal is deze week het ‘echte werk’ voor de realisering van het project Ambachtshoven begonnen. Na een aantal weken voorbereidende grondwerkzaamheden is nu een boorstelling verrezen waarmee de benodigde palen de grond ingeboord kunnen worden.

Ambachtshoven wordt een nieuwe wijkje achter het compleet gerenoveerde ‘oude’ schoolgebouw aan de Laan van Henegouwen. Het plan bestaat uit 29 eengezinswoningen, 4 twee-onder-een-kapwoningen en 11 appartementen. Vijftien van de 29 eengezinswoningen komen (parallel) aan die Laan van België en wel in twee blokken, van 9 en 6 woningen. Daartussen komt het appartementengebouw ‘Het Ambacht’. Daarin komen elf appartementen.

Wonen en werken
Op de begane grond van het gebouw komen elf parkeerplaatsen en elf bergingen, plus de entrees en de werkkamers van twee appartementen. Het woongedeelte van deze appartementen ligt op de eerste verdieping. ‘Ideaal voor het combineren van wonen en werken’, aldus een brochure. Op het nabij gelegen parkeerterrein is per appartement een tweede parkeerplaats beschikbaar.

Eind 2020
‘Het streven is om eind 2020 het project gereed te hebben’, meldt BVR. Ín het project zijn nog 2 woningen en 1 ruim appartement te koop’.

Zo wordt het wijkje Ambachtshoven op het terrein van de voormalige lts (Da Vinci).
 
❯ Website Ambachtshoven