web analytics

Overuren bij bestrijding van het onkruid

Door de regen van vorige week, gevolgd door het prachtige weer van de afgelopen dagen, schiet op dit moment alle onkruid uit de grond. Roosendaal is daar geen uitzondering op. Reden voor de gemeente Roosendaal om actie te ondernemen. ‘BTL, onze groenaannemer, zet alles op alles om het onkruid in de openbare ruimte te bestrijden’, laat de gemeente bewoners weten via de Facebookpagina. ‘Er is meer materieel en personeel ingehuurd en er wordt ook vrijdagavond (11 mei) en zaterdag (12 mei) gewerkt’.

Overigens wijst de gemeente de bewoners ook nog even op hùn taak om de achterpaden en brandgangen die aan de woningen grenzen, te onderhouden. ‘Het is belangrijk dat deze vrijgehouden worden zodat de brandweer te allen tijde een brand of ongeluk kan bereiken’.

Extra personeel
Er zit ook nog een pluspuntje aan de explosie van onkruid: BTL is naarstig op zoek naar extra personeel. Wie interesse heeft, kijk HIER

Hete lucht
BTL werkt in Roosendaal trouwens met de ‘hetelucht-methode’, waarbij hete lucht van 350 graden met grote snelheid over het onkruid wordt geblazen. Dat wordt herhaald tot de wortels uitgeput zijn. Bij moeilijk bereikbare plekken wordt een handset ingezet. Volgens de gemeente is deze methode veilig, effectief, de uitstoot van CO2 en fijnstil is laag en relatief stil.