web analytics

Overbodige spooraansluiting langs Borchwerf eindelijk weg

Was het vroeger een ‘must’ om een industrierterrein van een spooraansluiting te voorzien, nu is dat op een enkel geval na achterhaald. Het vervoer gaat vooral over de weg. Er zijn er in Nederland dan ook al heel wat van die overbodig geworden spooraansluitingen weggehaald, maar in Roosendaal zijn er nog een aantal – nutteloos – blijven liggen.

Kijk maar eens op Borchwerf en langs de Bosstraat. In Roosendaal is recent zelfs nog een eigen, nooit gebruikt ‘miljoenenlijntje’ naar Borchwerf II aangelegd, waarvoor zelfs een aparte (derde) spoorwegovergang in de Gaslelseweg moest komen.

Langs de Borchwerf (de weg) lag ook een heel lang, grotendeels dubbelspoor. Helemaal vanaf de aansluiting nabij het stadion tot aan de Stepvelden. Het groen groeide er welig. Een enkele keer stonden er de afgelopen jaren nog wel eens wat lege wagons gestald, maar dat was het dan. Nutteloos lagen de rails te roesten.

Maar nu de Borchwerf (de weg) van de brug over de Vliet tot helemaal aan de Gastelweg gereconstueerd wordt, vond met het blijkbaar tijd om al dat spoor, gelijktijdig met het rooien van bomen aan de kant van het spoor, te verwijderen. Alleen in de toegangswegen naar de bedrijven langs het spoor, en op het laatste stukje nabij Stepvelden zijn er nog wat rails te zien. Opgeruimd staat netjes.

Zie ook:
❯ ‘Bramen groeien welig op Borchwerf-spoor (13-07-2017)
&#10095 ‘Niet gebruikt miljoenenlijntje geblokkeerd’


In de opritten naar de bedrijven is nog zichtbaar dat er rails hebben gelopen.
 


De spooraanlsuiting liep helemaal tot de Stepvelden. Dat ,laatste stukje moet nog verwijderd worden.
 

Net als de rails zijn ook de bomen aan die kant van de weg verwijderd.

Zie ook: