web analytics

‘Over de Tong’ blij met titel ‘beste theaterrestaurant van Nederland’

“De kroon op ons werk”, zegt horecamanager Mark de Wit van ‘Over de Tong’ in Roosendaal lachend over het feit dat zijn theaterrestaurant bij een verkiezing van Theatermaker en Theaterkrant.nl met ruime voorsprong als ‘het beste theaterrestaurant in Nederland’ uit de bus kwam.

‘Ons team doet er alles aan om het onze gasten naar de zin te maken. Dat dat op deze manier wordt gewaardeerd is fantastisch’. Sinds 2016 is Over de Tong het hart van Cultuurcluster Roosendaal, met onder meer Theater De Kring. Het gebouw aan het Tongerloplein valt op door de grote ramen en het hoge plafond met daarop het bekende Roosendaalse kunstwerk ‘Stadsgezichten’.

Tafel gereserveerd
Over de Tong biedt theatergasten de gelegenheid om heerlijk te tafelen en daarna relaxed plaats te nemen in de theaterstoel. Mark de Wit zegt daarover ‘het is onze missie om ervoor te zorgen dat de gasten op tijd in de zaal zitten. De rest van de avond blijft de tafel voor onze gasten gereserveerd zodat ze ook in de pauze en na afloop van de voorstelling optimaal kunnen genieten van hun avond uit’.

In de watten
Theaterkrant.nl en Theatermaker kregen veel lovende reacties binnen over het Roosendaalse theaterrestaurant. ‘Heerlijk eten’, ‘Brabantse gastvrijheid’ en ‘als je hier binnenkomt word je meteen in de watten gelegd en begint je middag/avondje uit meteen!’. Dat de gasten de extra service waarderen blijkt uit opmerkingen als ‘geen gemorrel met gasten die gehaast een hoofdgerecht naar binnen schrokken om zich net na de laatste bel naar de voorstelling te haasten’ en ‘kaartjes worden voor je gescand terwijl jij nog lekker zit te tafelen’.

Favoriet
Ook de artiesten weten Over de Tong te waarderen. Het restaurant is favoriet bij Sanne Hans, bij het grote publiek bekend als Miss Montreal. Maar ook Jochem Myer, Jeroen Woe, Richard Groenendijk, Gerard Spong en Arjen Lubach werden hier afgelopen seizoen gespot.