web analytics

Opstootjes: Politie veegt Markt in Roosendaal schoon

De politie in Roosendaal heeft in de nacht van zaterdag op zondag 13 oktober charges uitgevoerd op de Markt in Roosendaal. Agenten in linie veegden de Markt schoon, omdat volgens de politie , de sfeer rond 03.30 uur op zijn zachtst gezegd niet meer zo gezellig was’. Vijf mensen zijn aangehouden.

Het horecateam van politie Roosendaal is steeds in de uitgaansnachten in dienst om de veiligheid en het gezellig uitgaan van stappers in Roosendaal in het oog te houden. Sfeerverziekend gedrag in de binnenstad wordt door dit team over het algemeen de-escalerend opgelost. Zaterdagnacht moesten zij echter

Jongeren

Er ontstonden wat opstootjes in en bij een café aan de Markt. De aanleiding was vermoedelijk dat er in het café een vechtpartij ontstond tussen twee groepen jongeren. Er werden wat vechtersbazen uit de kroeg gezet, maar eenmaal buiten werd het er niet echt beter op. Agenten zagen vervolgens een meisje flauwvallen in de deuropening van het café, verschillende mensen bleven dicht om haar heen staan en stapten zelfs over haar heen.

Sfeer sloeg om

‘Omdat dit geen ideale situatie is als iemand is flauwgevallen, probeerden agenten haar naar buiten te dragen om haar hulp te verlenen. Toen sloeg de sfeer plotseling helemaal om naar de negatieve kant’, aldus de politie.

Vuurwerk
Door een deel van het aanwezige publiek werd plots met vuurwerk naar de agenten gegooid, de agenten werden bekogeld met glazen en flessen en een meisje zag kans om een van de agenten te trappen. De agenten zagen zich hierop genoodzaakt om hun wapenstok te gebruiken’, verhaalt de politie. Drie jonge mensen werden aangehouden. Het gaat om een jongen van 20 uit Bergen op Zoom, een jongen van 18 uit Sint Maartensdijk en een meisje van 16 uit Sint Maartensdijk.

Centrum uit
Die aanhoudingen waren de aanleiding om met meerdere agenten, waaronder twee hondengeleiders, de Markt in Roosendaal schoon te vegen. Het dan nog aanwezige publiek werd door agenten op linie het centrum uit begeleid. Hierbij worden nog twee aanhoudingen gepleegd van mannen die niet luisteren naar wat de politie hen opdroeg. Het gaat om twee mannen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Ze zijn 26 en 27 jaar oud. Omstreeks 04.30 uur was de rust weergekeerd op de Markt in Roosendaal. Tegen alle aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.