web analytics

Opruimactie langdurig gestalde fietsen Stationsplein komt er weer aan

De NS en de gemeente Roosendaal halen eind mei weer fietsen weg die te lang op het Stationsplein staan. ‘De fietsen worden niet zomaar weggehaald: ze zijn inmiddels gestickerd met de waarschuwing de fiets weg te halen. Het gaat om fietsen die langer dan 14 aaneengesloten dagen op het plein staan’, aldus de gemeente.

De fietseigenaar zijn fiets na de waarschuwing niet weghaalt, kan er op rekenen dat de gemeente de fiets weghaalt. Verwijderde fietsen worden 13 weken lang gestald op het terrein van Openbare Werken aan de Gewenten 40 in Roosendaal. De eigenaar van de fiets kan daar gedurende die 13 weken tegen betaling van € 15,- zijn/haar fiets ophalen. De ophaaldagen zijn dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur.

Elk jaar
Elk jaar worden veel fietsen langdurig gestald op het Stationsplein. Hierdoor staan er te veel fietsen op het plein en kunnen andere mensen hun fiets niet goed stallen. De gemeente en de NS willen dat er voor iedereen voldoende ruimte is voor de fiets voor iedereen die met de trein reist.

Fietsenstalling
Op het Stationsplein kan de fiets buiten gestald worden in de fietsenrekken. Daarnaast kan iedereen de fiets kwijt in de bewaakte fietsenstalling. De eerste 24 uur kan de fiets hier gratis gestald worden.