web analytics

Opnieuw sluiting drugspand, nu aan Ambrozijnberg

Opnieuw heeft burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal om een drugspand tijdelijk te sluiten. Dit keer gaat het om een drugspand aan de Ambrozijnberg. Dat gaat voor zes maanden op slot. Burgemeester Jacques Niederer komt tot dit besluit na een drugsvangst in deze woning, Met deze tijdelijke sluiting wil hij een eind maken aan drugsactiviteiten vanuit deze woning. De sluiting gaat in op 24 juni 2019 en duurt tot 24 december 2019.

Bij een actie van de drugssquad op 11 maart jl. werden in het pand soft- en harddrugs gevonden. Het ging daarbij om xtc-pillen, brokken en poeders. Testen op alle producten gaven een positieve reactie op MDMA, een stof die verboden is gesteld in de Opiumwet. Verder werd er een hoeveelheid hennep aangetroffen en zijn er ook sporen van drugsgebruik in de woning gevonden. Zowel de huurder als de verhuurder/eigenaar van deze woning zijn op de hoogte gesteld van de sluiting. Aan de buitenkant van de woning komen stickers met de vermelding dat de woning op last van de burgemeester is gesloten.

Onveiligheid
Burgemeester Jacques Niederer zegt over dit besluit: “Drugs zorgen voor overlast en gevoelens van onveiligheid. Terwijl iedereen in Roosendaal en in onze omliggende dorpen zich veilig moet kunnen voelen. Bovendien wordt er veel crimineel geld mee verdiend. Door de tijdelijke sluiting roepen we de overlast vanuit deze woning een halt toe en halen we dit pand uit het criminele circuit. Ik roep onze inwoners op om verdachte situaties te melden bij de politie of onze drugssquad.”

Opiumwet
De Opiumwet biedt burgemeesters de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij overigens niet van belang.

Eerdere sluitingen in 2019:

❯ 06-06-2019: Drugs-bedrijfspand Wouw voor half jaar op slot
❯ 31-05-2019: Burgemeester sluit drugspand in Radarstraat Roosendaal
❯ 08-05-2019: Drugspanden Dokter Brabersstraat en Scherpdeel dicht
❯ 01-02-2019: Drugswoning aan Barietdijk dicht