web analytics

Opera Il Trovatore in Sint Josephkerk Roosendaal (15 okt)

In de Sint Josephkerk in Roosendaal is zondagmiddag 15 oktober een concertante uitvoering van de opera Il Trovatore van Giuseppe Verdi. Die wordt uitgevoerd door het Koninklijk Koor Sint Cecilia in samenwerking met het Vlaams Symfonisch Orkest.

Dat gebeurt in het kader van haar 190-jarig bestaan van Sint Cecilia. Voor deze uitvoering is een beroep gedaan op enkele solisten en wordt het koor versterkt tot een meer dan 100-koppig koor door individuele zangers die aan dit project willen meewerken. Het geheel staat onder de muzikale leiding van Bart Van Casteren.

Sint Cecilia is een gemengd Belgisch-Nederlands koor uit Essen dat in het verleden, naast diverse uitvoeringen in België, ook reeds succesvol is opgetreden in Nederland, met name in de Sint Josephkerk en in de schouwburg De Kring te Roosendaal, maar ook in Duitsland en in Tsjechië.

Naast concerten van kerstliederen en musicalmuziek heeft het koor uitvoeringen verzzorgd van klassieke stukken zoals de Carmina Burana, het Requiem van Verdi en de Johannespassie van Bach.

Het concert begint om 14:30 uur en duurt tot 17:30 uur. Kaarten kosten € 25,00. De Sint Josephkerk ligt aan de Sint Josephstraat 4 in Roosendaal.
Na de uitvoering in Roosendaal zijn er ook twee uitvoeringen in Antwerpen: in de Sint-Anna-ten Drieënkerk aan de Hanegraefstraat 1, op zaterdagavond 21 oktober vanaf 20:00 uur, en op zondagmiddag 22 oktober vanaf 15:00 uur.

❯ Website Ceciliakoor