web analytics

Opening Innovitapark in Roosendaal op 27 september

Op woensdag 27 september 2017 tussen 17.00 – 19.00 uur opent Innovitapark in Roosendaal haar deuren. Dit industriële pand aan de Oostelijke Havendijk 13, waar vroeger post werd gesorteerd, is de nieuwe broedplaats voor innovatieve ondernemers die met hun producten of diensten een bijdrage leveren aan gezond leven, welzijn en zorg.

Innovitapark is dé plek in zuidwest Nederland waar alles op het gebied van zorg, onderwijs en innovatie samenkomt. Het is een broedplaats voor innovatieve ondernemers die met hun producten of diensten een bijdrage leveren aan gezond leven, welzijn en zorg.

Uniek concept

Innovitapark is een uniek concept waarbij ondernemers elkaar versterken en er zo nieuwe kansen ontstaan gericht op de toenemende behoefte van mensen om (langer) gezond en vitaal te leven en wonen in de eigen omgeving.

De broedplaats is ideaal gelegen te midden van de nieuwe wijk de Stadsoevers in Roosendaal, in de nabijheid van het Kellebeek College en in de toekomst de nieuwe locatie van Avans Hogeschool. Zowel met de trein (op een paar minuten loopafstand van het NS-station), als met de auto (via A17 en A58) is de broedplaats goed bereikbaar en is er gratis parkeergelegenheid.

Het is dé plek voor ondernemers, startend en bestaand, met een verfrissend, schaalbaar idee. Zij kunnen op deze locatie gebruik maken van de expertise van onder meer het Care Innovation Center West-Brabant, de StartersCentra West-Brabant en andere business partners. Gezamenlijk dragen zij bij aan het realiseren van succesvolle innovaties gericht op gezond leven, welzijn en zorg.

Opening met verrassend programma

‘Tijdens de officiële opening op 27 september hebben we een verrassend en inspirerend programma. Dagvoorzitter Niels de Beer trapt om 17.30 uur af waarna toonaangevende sprekers aan het woord komen over het belang van innovatie op het gebied van gezond leven, welzijn en zorg en de rol die de broedplaats daarin gaat spelen. Onderstaand een korte introductie van de dagvoorzitter en sprekers die in het openingsprogramma aan het woord komen’, aldus Innovitapark.

Het openingsprogramma sluit af met een mystery quest die de bezoekers energie geeft, passend bij het innovatieve karakter van de broedplaats.

Op www.innovitapark.nl is het volledige programma van de opening en meer informatie over de sprekers te vinden. Daar kan men zich ook aanmelden om onderdeel van de opening te zijn.

Zó begon het

Het idee voor een CareCampus ontstond in 2015 aan de ‘keukentafel’ bij het Care Innovation Center. Met het ontstaan van innovitapark hebben de gemeente Roosendaal en de Provincie Noord-Brabant in nauwe samenwerking met de StartersCentra West-Brabant, het CIC en het Kellebeek College een omgeving gecreëerd die aansluit op de behoefte van ondernemers die met hun innovatie het verschil willen maken.

René Verhoeven is als ontwikkelaar en aanjager verantwoordelijk voor dit vernieuwende concept. “Met de veranderingen in de zorg zijn veel mensen op zoek naar slimme oplossingen die hen kunnen ondersteunen om gezond en vitaal te blijven”.

“Ondernemers spelen hierop in door producten of diensten te ontwikkelen die bijvoorbeeld gericht zijn op veiligheid, wonen, mobiliteit of communicatie. In Innovitapark komen deze ondernemers samen. Ze versterken elkaar, wisselen kennis en ervaringen uit en zoeken de samenwerking op. Samen vormen zij een community gevestigd in één pand. Doel is om daarmee innovatieve ontwikkelingen
gericht op gezond leven, welzijn en zorg voor inwoners te versnellen. Zodat deze daadwerkelijk beschikbaar komen.”

Ondernemende studenten

In Innovitapark zijn ook studenten te vinden. De verbinding met het Kellebeek College en de Avans Associate Degree die zich hier gaat vestigen, zorgen daarvoor. Studenten die tijdens hun studie met een goed idee, gericht op gezond leven, willen gaan ondernemen, krijgen hiervoor de ruimte in Innovitapark.
“Met deze unieke broedplaats, creëren we de juiste voorwaarden voor succesvol ondernemerschap. Daarmee brengt Innovitapark gezonde ideeën daadwerkelijk tot leven”, aldus Verhoeven.

❯ Website Onnovitapark

Een gedachte over “Opening Innovitapark in Roosendaal op 27 september

  • vrijdag 15 september 2017 om 09:26
    Permalink

    De officiële opening vindt eind van de maand plaats. Intussen zijn we operationeel al geopend en hebben de eerste ondernemers met een innovatief, schaalbaar idee besloten zich in de broedplaats te gaan vestigen. Heb je daarin interesse, dan kun je dit laten weten via info@innovitapark.nl of 0165 – 820 387. We helpen graag jou gezonde idee tot leven te brengen!

Reacties zijn gesloten.