web analytics

Opening Eye Candy 19 met sieraden-catwalkshow

Op zondag 27 mei is van 13:30 tot 17:00 de opening van een nieuwe tentoonstelling in de 1150 vierkante meter grote Galerie Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in Roosendaal. Het wordt de negentiende editie van Eye-Candy, met werk van 12 professionele kunstenaars. De expositie loopt tot en met 19 augustus.

Zoals gebruikelijk wordt de opening weer gezellig aangekleed. Dit keer is er live muziek van saxofonist Peter van Ineveld, een wijnproeverij door Corné Janssen en een sieraden-catwalkshow georganiseerd door goudsmid, ontwerper en sieraadkunstenaar Vincent Burger.

Kunstwerken van de volgende 12 kunstenaars zijn tot en met 19 augustus te bewonderen: Brita Seifert(tekeningen), Louis La Rooy(glaskunst), Maurice La Rooy(glaskunst), Fons Uytdehaag(glaskunst), Marian Timmer(keramiek), Suzana Jovanović (schilderijen), Laus Heezemans(stenen sculpturen en wandobjecten), Theo Schouten(wandobjecten en ruimtelijk werk), Jaap Hoeksma(schilderijen), Janneke Rottier(schilderijen), Vincent Burger(sieraden) en Anita Ammerlaan(schilderijen). De expositie biedt weer een mooie diversiteit met glaskunst, keramiek, exclusieve sieraden en wandobjecten van verschillende materialen en in verschillende stijlen.

De expositie is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

De sieraden-catwalkshow met exclusieve sieraden van Vincent Burger die door professionele modellen worden geshowd, begint om 14:30 uur. Een DJ verzorgt naast de muziek ook een lichtshow. In zijn werkplaats in Purmerend ontwerpt en vervaardigt Vincent unieke sieraden; daarnaast organiseert hij sinds een aantal jaren sieraden-catwalkshows en doet deze shows ook in samenwerking met couture-ontwerpers. “Ik maak persoonsgerichte sieraden die nog niet bestaan en als iemand mij vraagt een sieraad te ontwerpen, kan diegene rekenen op een uniek exemplaar. Mijn doelgroep zijn de mensen die speciaal ontworpen sieraden waarderen en/of maatwerk wensen, gemaakt door iemand met veel ervaring in dit ambachtelijke smeedwerk”’, licht hij toe.

Patrick Roelofs(de organisator van de exposities bij Galerie Anita Ammerlaan en de man van kunstenaar Anita Ammerlaan: ”Met het werk van deze groep van 12 professionele kunstenaars zijn wij er van overtuigd dat Eye-Candy 19 weer in de smaak zal vallen bij kunstliefhebbers. Op deze expositie presen teren wij weer een mooie diversiteit aan kunst van professioneel niveau”.

❯ Website Anita Ammerlaan

Foto van de sieraden van Vincent Burger: Marius Suiker.