web analytics

Open dag oude Begraafplaats Bredaseweg (27 okt)

Op zaterdag 27 oktober is de jaarlijkse open dag op de oude Begraafplaats aan de Bredaseweg in Roosendaal. Er zijn rondleidingen om 11:00 en 14:00 uur. Vrijwilligers kunnen tussen 10:00 tot 15:30 uur bezoekers helpen bij het zoeken naar een grafmonument van voorouders, of bieden hulp bij werkzaamheden.

Op deze begraafplaats ligt het DNA van Roosendaal. De rooms-katholieke begraafplaats aan de Bredaseweg is in gebruik geweest tot en met 1988. De begraafplaats is dagelijks geopend van 08.00 tot 16.30 uur.

Stichting Begraafplaatsen Roosendaal
Er is in Roosendaal een Stichting Begraafplaatsen Roosendaal, die zich in zet voor het behoud van de gesloten RK begraafplaats aan de Bredaseweg en de algemene begraafplaats aan de Bachlaan in Roosendaal. Beide begraafplaatsen zijn aan het eind van de 19e eeuw in gebruik genomen.
In de loop der jaren is er een groep vrijwilligers ontstaan die regelmatig samen werken op de begraafplaats. Zij restaureren graven, vaak op aanvraag van nabestaanden, die daarna het graf weer zelf kunnen onderhouden. Daarnaast verzorgen zij het onderhoud wanneer nabestaanden hier niet meer toe in staat zijn.
Ook geven zij advies over grafonderhoud op de begraafplaatsen.

❯ Website Begraafplaatsen Roosendaal

Meest voorkomende namen:
Volgens de website Online Begraafplaatsen.nl zijn dit de meest voorkomende namen op de Begraafplaats aan de Bredaseweg: Konings (76x), Maas (50x), Dekkers (49x), van Loon (43x), de Bruijn (37x), van Dorst (36x), Schrauwen (32x), van Gastel (32x), van Eekelen (30x), Mol (29x)

Website Tracesonwar.nl
Ook op de website Traces On War is veel te vinden over de Begraafplaats aan de Bredaseweg. ‘Op deze begraafplaats in Roosendaal is een ereveld met Nederlandse Oorlogsgraven, een veld met Gemenebestgraven en een veld met burgerslachtoffers van bombardementen en beschietingen door de geallieerden die omkwamen in de Tweede Wereldoorlog. Op de begraafplaats zijn ook nog losse graven van burgerslachtoffers en staan er monumenten voor de slachtoffers’.

❯ Rooms-katholieke Begraafplaats Roosendaal
❯ Graven Burgerslachtoffers Rooms-katholieke Begraafplaats Roosendaal
❯ Nederlandse Oorlogsgraven Rooms-katholieke Begraafplaats Roosendaal
❯ Oorlogsgraven van het Gemenebest Rooms-katholieke Begraafplaats Roosendaal
❯ Monument Nederlandse Militairen Rooms-katholieke Begraafplaats Roosendaal

Meer:
❯ Verhalenbank / Cees Sep over Begraafplaats Bredaseweg
❯ Website OnlineBegraafplaatsen.nl

Plattegrond Rk Begraafplaats Bredaseweg Roosendaal