web analytics

Op woning geschoten aan Amethistdijk in Roosendaal

UPDATE 11:15 UUR – In de nacht van zaterdag op zondag 18 februari is geschoten op de Amethistdijk in Roosendaal. In een woning werd in een rolluik en bij de brievenbus volgens de politie ‘een gat’ aangetroffen. In de buurt zijn rond half een knallen gehoord. Burgemeester Jacques Niederer gaat maatregelen treffen. Volgens hem gaat het ‘mogelijk om een drugs gerelateerde actie’.

‘Vermoedelijk is er op de woning geschoten. In de woning waren op dat moment mensen aanwezig. Niemand raakte gewond’, aldus de politie.

Naar aanleiding van getuigenverklaringen werd in de wijk een personenauto aangetroffen die mogelijk betrokken was bij het incident. Het voertuig werd voor onderzoek weggetakeld. De politie stelt een onderzoek in.

Onhoudbaar
Burgemeester Niederer spreekt van een onhoudbare situatie: ‘Ik maak mij grote zorgen over de veiligheid van onschuldige omwonenden en voorbijgangers. Daar ligt mijn eerste prioriteit. Het kan niet zo zijn dat de onderwereld op straat regeert en de kogels je om de oren vliegen. Dat is een onhoudbare situatie. Samen met politie en het openbaar ministerie bekijk ik of, naast het strafrechtelijke onderzoek, andere maatregelen mogelijk zijn. Ik bedoel dan met name bestuurlijke maatregelen. De daders kunnen terugkomen en dat willen we met alle mogelijke middelen voorkomen.”

Het zogenaamde lokale driehoeksoverleg ordt door de burgemeester bijeengeroepen. In dit overleg stemmen de officier van justitie, de teamchef van de politie en de burgemeester de te nemen maatregelen met elkaar af.

Verdachte schietpartij
Volgens BN De Stem was bewoner Hicham B. (29), het vermoedelijke doelwit. ‘Hij is een van de verdachten van de schietpartij op de Diamantdijk. Daar raakte 5 december zijn 22-jarige plaatsgenoot Y. gewond door een kogel. B. zat sindsdien in de cel op verdenking van poging tot moord maar mocht vrijdag van de rechtbank naar huis in afwachting van het proces’, neldt de website van de krant.
❯ BN De Stem: Bewoner beschoten huis Roosendaal is verdachte schietpartij Diamantdijk