web analytics

Op 8 juli Storytelling Festival in Tongerlohuys en De Kring

 Op zaterdagmiddag 8 juli worden het Tongerlohuys en De Kring omgetoverd tot een cultureel festivalterrein. De binnentuin wordt het bruisende middelpunt om te vieren dat het erfgoedcentrum, theater en de cultuureducatieve tak CultuurCompaan bijna een jaar geleden bij elkaar gingen inwonen.

Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken, luisteren, beleven, proeven en genieten. In de Tongerlotuin spelen de Vrouwen van Wanten twee keer de muzikale familievoorstelling Zomerse Zaken (6+). Voor een paar euro is een picknickpakketje te koop om lekker te picknicken op een kleedje in de tuin.

In de Tongerlotuin spelen de Vrouwen van Wanten twee keer de muzikale familievoorstelling Zomerse Zaken (6+) Parker is nog nooit op vakantie geweest. Ze hoort zoveel verhalen over mooie reizen, maar haar ouders hebben niet zoveel geld. Nu beloven ze haar mee te nemen op een echte roadtrip. Maar wanneer ze willen vertrekken, start het busje niet. Gaat de droom van Parker in rook op…?

Ligameisje

In het Tongerlohuys, de corridor en Over de Tong komt de Roosendaalse geschiedenis letterlijk tot leven. Bezoekers worden verrast met mooie verhalen en kunnen zomaar Napoleon of het Ligameisje tegen het lijf lopen.

In de tentoonstelling Ons Facebookske – Iconen van Roosendaal zijn alle 250 iconen, die vorig jaar zijn aangedragen door Roosendalers, te bekijken. Daarnaast zijn de honderden mokken met persoonlijke Roosendaalse verhalen die kunstenares Karien Wiericx het afgelopen jaar heeft verzameld, gebundeld in een kunstwerk. In zogenaamde kletsblokken waarin de mokken worden gepresenteerd, zijn de verhalen verwerkt.

Picknickpakketje
Voor een paar euro kun je een picknickpakketje kopen en lekker picknicken op een kleedje in de tuin. Kinderen kunnen typen op een ouderwetse typemachine, met stift op de ramen tekenen of meedoen aan de wedstrijd geblinddoekt proeven. Bibliotheek VANnU verzorgt geen silent disco, maar een silent story. Via smartphone en koptelefoon kunnen bezoekers luisteren naar een prachtig verhaal geschreven door voormalig stadsdichter René Spruijt.

Het Storytelling Festival wordt georganiseerd door CultuurCompaan, Tongerlohuys en De Kring. Een entreekaartje kost € 4 en is te reserveren via De Kring. Kijk voor meer informatie op www.dekringroosendaal.nl, www.tongerlohuys.nl of www.cultuurcompaan.nl.