web analytics

Op 26 juni weer Fiksclub in Huis van de Westrand

De Roosendaalse TTR Fiksclub komt op zaterdag 26 juni weer bij elkaar, tussen 14.00 uur en 16.30 uur in het Huis van de Westrand aan het St.Lucasplein 3 in Roosendaal. Let op: in verband met corona moet u zich van tevoren aanmelden, via info@ttroosendaal.nl of telefoon 06 4140 0716. U krijgt dan de tijd te horen waarop u kunt komen. ‘Kom alleen met dingen die u niet kunt missen’, zo luidt het verzoek.

Zoals bijvoorbeeld: een kapotte stofzuiger of boormachine, een gescheurde broek, eventueel een stuk speelgoed van een ontroostbare kleuter. Een mondkapje dragen is verplicht. Overige bijzondere regels vindt u op ttroosendaal.nl.

Handige vrijwilligers

TTR staat voor Transition Town Roosendaal, en de Fiksclub bestaat uit een aantal handige vrijwilligers met goed gereedschap, die (normaal gesproken) eens per maand op een zaterdagmiddag bij elkaar komen om binnenlopende bezoekers gratis te helpen met het repareren van hun kapotte spullen. ‘Alles wat het niet meer doet of waar een stukje, poot of oor af is, komt in aanmerking, behalve bladblazers. Ook met kapotte kleren kunt u terecht, of met een vastgelopen computer, of als u zelf vastloopt met een brei- of naaipatroon. Let er wel op dat uw spullen schoon en compleet zijn. Neem dus ook de afstandsbediening, monitor, speakers, kabels en snoeren etc. mee, en natuurlijk goede batterijen! U kunt een paar dagen vooraf al op ttroosendaal.nl zien welke reparateurs naar verwachting aanwezig zullen zijn’, aldus de Fiksclub

Oude huistelefoons

‘Wij zijn ook nog steeds op zoek naar oude PTT-telefoons met een draaischijf, het overbekende grijs-crème tyoe T65 waar vroeger iedereen mee belde. Leden van de TTR Fiksclub bouwen die om tot 'Wonderfoons': telefoons die oude liedjes laten horen als je de hoorn van de haak neemt en zo dementerenden weer even letterlijk in contact brengen met vroeger’.

In juli en augustus is er geen Fiksclub. De datums voor na de zomervakantie zijn 4 september, 2 oktober, 6 november en 11 december.