web analytics

Ook twee koren en drie solisten op Zwaaigatconcert van IQ Aarmoei-nieke (8 sept)

Op het Zwaaigatconcert van IQ Aarmoei-nieke op zaterdag 8 september treden behalve de harmonie ook drie solisten en twee koren op. Die koren zijn Vocal Group Nouveau en Mannenkoor Concordia en de solisten Marion Emmerik, Martine van de Kar en Stef Broos.

Het concert is in het Zwaaigat in de Roosendaalse Vliet en begint om 20:00 uur. De repetities zijn na een stop van slechts enkele weken alweer gestart. De mannen van de Kaai hopen dat er op 8 september nog voldoende goed weer over is, en hopen op veel publiek, zowel op de wal als in bootjes in het zwaaigat.

Gratis
Aan de entreeprijs zal het niet liggen: het concert kan gratis bijgewoond worden. De mede-deelnemers werden onlangs uitgenodigd in het stamcafé van het IQ aan de Kaai om op de hoogte gebracht te worden van de plannen van het IQ-gezelschap.

Met deze invulling van deelnemers meent de organisatiecommissie een perfecte en afwisselende balans te hebben gevonden, waarmee een programma is samengesteld dat voor iedere aanwezige aantrekkelijk en verrassend zal zijn. ‘Muzikale vertolkingen die uit volle borst meegezogen mogen worden. Speciale nummers die passend zijn in het kader van 750 jaar Roosendaal en gevoelige nummers. Alles zal over het water van de Vliet klinken’, zo laat een enthousiaste Schoenmakers namens het IQ Aarmoei-nieke weten.

‘We doen echt alles wat we kunnen om het credo van 750 jaar Roosendaal handen en voeten te geven. Licht en geluid, het ponton, het tweede podium, het drukwerk alsook de deelnemers, alles is Roosendaals’.

Onderneming
Het concert is een enorme onderneming voor het IQ Aarmoei-nieke, dat hierin volop steun krijgt van de commissie Roosendaal 750 jaar. ‘Maar we zetten er, samen met ruim 100 deelnemers/vrijwilligers graag onze schouders onder’, zo vervolgt Schoenmakers.

‘Onze grootste uitdaging: Het gaat gebeuren op één moment, op één locatie, op één tijdstip. En vooraf hebben we geen idee hoe druk het zal worden. Men heeft immers geen toegangskaart nodig. Daar hebben we bewust voor gekozen. We maken financiele keuzes in de organisatie, waardoor we elke Roosendaler de kans geven erbij te zijn’.

Bootjes
Toeschouwers kunnen op 8 september vanaf de kadmuren perfect van het concert genieten. Maar inmiddels ontvangt het IQ ook steeds meer signalen dat mensen druk bezig zijn om met een boot(je) aanwezig te zijn IN het zwaaigat en dat doet de mannen van de Kaai deugd. Inmiddels kunnen ze ook melden dat er een akkoord is voor het openen van de Vlietbrug op gezette tijden die dag om (grotere) scheepvaart toegang te geven tot het zwaaigat. Exacte tijden en details worden voor het concert bekend gemaakt via de website van het IQ.

De mannen van het IQ zijn er bijna klaar voor. ‘Verwacht geen concertgebouw optreden op 8 september’, zo herinnert Schoenmakers ons nog even. ‘Onze muziek is erg belangrijk maar altijd ondersteunend aan onze ludieke optredens. Een gezellige, bijna durpse ambiance, rondom het zwaaigat dat is wat we willen neerzetten’.