web analytics

Ook Scouting Fridtjof Nansen uit Roosendaal start weer op

Ook Scouting Fridtjof Nansen uit Roosendaal start haar activiteiten voor de jeugdleden weer op. Negen weken heeft de scouting stilgelegen. De leden reageren enthousiast, zo laat Casper Oosterbos weten. ‘Ik vind het leuk dat we weer spelletjes kunnen doen met z’n allen. Thuis kan je niet met zo’n grote groep kinderen spelletjes doen. Ik ben superblij dat we nu weer naar Scouting mogen, zei de 6-jarige Evi bijvoorbeeld’, verhaalt hij.

Beweging
Naast sportverenigingen leveren Scoutinggroepen een belangrijke bijdrage aan de beweging van kinderen en jongeren, zegt Oosterbos. ‘Buiten sporten en bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitensport, spel en bewegen is de kern van het Scoutingspel. De getrainde vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten levert Scouting een positieve bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich verbinden. Daarnaast stellen veel Scoutinggroepen hun activiteiten ook open voor niet-leden: zo krijgen alle kinderen de kans om een geweldige middag buiten te beleven’.

Richtlijnen

Uiteraard houdt Scouting Fridtjof Nansen zich tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid. Dit betekent onder andere dat niet alle leeftijdsgroepen tegelijk op het terrein samenkomen, om drukte te vermijden, dat leidinggevenden anderhalve meter afstand houden van de jeugdleden en dat jeugdleden boven de twaalf ook anderhalve meter afstand houden van elkaar. Daarnaast vinden alle bijeenkomsten buiten plaats. ‘Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar Scouting Fridtjof Nansen heeft een creatief programma bedacht om hier om een goede manier mee om te kunnen gaan’, aldus Oosterbos.

Oproep
Nog niet alle Scoutinggroepen in Nederland openen hun deuren. ‘Dit heeft grotendeels te maken met richtlijnen die per gemeente of veiligheidsregio verschillen. Gemeenten zijn opgeroepen door de overheid om de regie te pakken. In overleg met Scoutinggroepen en sportverenigingen bepalen zij welke verenigingen wel en niet mogen starten. Om ervoor te zorgen dat alle Scoutinggroepen in Nederland zo snel mogelijk hun deuren weer mogen openen, deed Scouting Nederland samen met andere organisaties eerder een oproep aan burgemeesters om ook aandacht te hebben voor het jeugd- en jongerenwerk in hun gemeente’.

Zomerkamp
Scouting Fridtjof Nansen staat ook te popelen om weer op zomerkamp te gaan. ‘Daarover heeft de overheid nog geen duidelijkheid gegeven en daarom is het nog even afwachten of dat door kan gaan. Zomerkamp vormt het hoogtepunt voor veel scouts: samen op avontuur, met vrienden, veel buiten zijn en bewegen. Dit avontuur geeft vaak een groeispurt in zelfstandigheid en ontwikkeling. Nu veel gezinnen dit jaar niet of beperkt op vakantie kunnen, is het voor leden van Scouting extra belangrijk dat dit door kan gaan’.

Foto boven: Scoutinggroep Fridtjof Nansen op zomerkamp in betere tijden (2018), toen van een anderhalve meter richtlijn nog geen sprake was…

Website Scouting Fridtjof Nansen Roosendaal

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie