web analytics

Ook kinderloop tijdens Samenloop voor Hoop Roosendaal (16 juni)

Naast de 24-uurs samenloop voor volwassenen op zaterdag 15 en zondag 16 juni organiseert Samenloop voor Hoop in Roosendaal ook een speciale Kinderloop voor Hoop. Die is op zondagochtend 16 juni. Het kinderprogramma begint rond 10:00 uur met muziek en leuke activiteiten, de kinderloop zelf is van 10:30 uur tot 11:30 uur op het Samenloop-parcours op de Wielerexperience (voormalig Red Bandpark).

Jaarlijks krijgen 550 kinderen in Nederland de diagnose kanker. Daarnaast krijgen veel kinderen te maken met kanker door ziekte van iemand die ze heel nabij is, één van de ouders of grootouders of vrienden. Om heel bewust stil te staan bij al deze kinderen, houdt de Stichting Samenloop voor Hoop de Kinderloop.

De Samenloop voor Hoop Roosendaal
De Samenloop voor volwassenen start op 15 juni om 15:00 uur en wandelen tot 16 juni 15:00 uur. Dan wordt ook de opbrengst bekend gemaakt. Tijdens de KinderLoop wandelen de kinderen van half elf tot half twaalf over het SamenLoop-parcours.

Optredens
Langs het wandelparcours wordt een groot podium langs het wandelparcours geplaatst voor een volledig programma met muziek en entertainment. De openingsact op zaterdag 15 juni om 15:00 uur worft verzorgd door de Roosendaalse zangeres Ismène Elbers op met een speciaal voor de Samenloop samengestelde band. Ze zingt onder andere haar eigen nummer ‘Verlangen’, een uptempo nummer dat de wandelaars de benodigde energie geeft om de uitdaging aan te gaan.

Vanaf 17:30 uur speelt de bekende band ‘Start spreading the news’, en vanaf 20:00 uur het jazztrio met Ton van de Geijn, Rik van de Made en Rumon Hagenaars. Op een andere plek langs het parcours wordt een Amfitheater ingericht met optredens van een Shantykoor en enkele kleinschalige optredens. Ook zijn hier stiltemomenten onder begeleiding, voor mensen die zich even uit de drukte willen trekken.

Kaarsenceremonie
Zaterdag vanaf 22:30 uur is een kaarsenceremonie waarbij wordt stil gestaan bij de impact van kanker op het leven van mensen die ziek zijn of zijn geweest en op het leven van hun naasten. Ook wordt op dit moment gedacht aan de mensen die aan kanker zijn overleden. Tijdens deze ceremonie worden gedichten voorgelezen en een prachtig lied gezonden door de Roosendaalse zangeres Sofie Habets. Daarna doven de lampen op het parcours, zodat het wandelparcours verlicht wordt door de kaarsenzakken die in de aanloop naar de Samenloop voor € 5,00 per stuk worden verkocht. Wie graag zelf een kaarsje wil laten branden tijdens de Samenloop kan een kaarsenzak kopen via één van de teams of de Samenloop-organisatie. Op de kaarsenzak kan een persoonlijke boodschap worden geschreven.

Kinderloop zondag tussen 10:30 – 11:30 uur
Op zondag 16 juni wordt tussen 10.30 en 11.30 uur de Kinderloop voor Hoop gehouden. Zangeres Sophie Mol verzorgt de muzikale warming up voor de Kinderloop. Op het terrein zijn tijdens het hele weekend van de Samenloop tal van attracties voor kinderen onder professionele begeleiding, zoals paintball, een Sweep, bungee run en een springkussen voor de kleintjes.
 
Het inschrijfgeld voor de kinderloop is € 3,00. Aanmelden kan individueel, samen met familieleden of in een team, via www.samenloopvoorhoop.nl/roosendaal. Iedere deelnemer krijgt een t-shirt. Studenten van Fontys Hogeschool helpen bij de organisatie van de Kinderloop en de activiteiten daar omheen.
 
Het is de bedoeling dat kinderen zich laten sponsoren door bijvoorbeeld opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Ze kunnen klusjes doen, zoals lege flessen inzamelen of oud papier ophalen. Er is van alles mogelijk! Kijk voor meer informatie (en direct aanmelden) op www.samenloopvoorhoop.nl/roosendaal

Foodtrucks
Tijdens de Samenloop is het mogelijk om op het terrein in een pop-up restaurant lunch, diner of ontbijt te gebruiken. Ook wordt een sfeervol festivalterrein ingericht langs het parcours met foodtrucks. Onder andere Caffè Donno, Beer&Steak, Hamse Hoeve, Boer winkel op het land en ijsverkoper Roma zijn aanwezig.