web analytics

Ook jonge garde van Rainbows op NK vertegenwoordigd

Ook de jonge garde van twirlvereniging Rainbows uit Roosendaal is vertegenwoordigd op het komend NK. Het large team D mag naar het NK Runner-up en bij de voorronde voor de Senior Intermediate met solo dance twirl zijn 3 leden geplaatst voor de voorronde.

Zaterdag was het NK Runner-up voor de teams en de voorronde voor de Senior Intermediate met solo Dance Twirl. Een zeer spannende dag voor The Rainbows, drie leden zijn geplaatst voor de voorronde in een zeer grote categorie van 45 deelneemsters; de top 15 mag door naar het NK Twirling in januari. Esmee de Meulder wist een mooie derde plaats te halen en gaat door naar het NK Twirling, Lineke Veldhoen haalde de 16e plaats, helaas net buiten de top 15.

Large team D
Het Large team D mag de vloer op voor het NK Runner-up. Dit is een team met de jongste leden van The Rainbows. Zij staan voor het eerst op een NK. ‘Dit is natuurlijk heel spannend, zo’n grote sporthal en zoveel publiek en natuurlijk willen ze het allemaal heel goed doen’, aldus de clubleiding.

Zilver
‘In de ochtend worden ze opgevangen door hun coaches en straalt de spanning al van alle gezichtjes af. Dan langs de paspoortcontrole en even intrainen. Tijd om de wedstrijdpakjes aan te doen en naar de make-up, en natuurlijk is er ook tijd voor iets leuks en krijgen ze succeswensjes uitgedeeld. En dan is het grote moment daar en mogen ze de vloer op met hun show over omaatjes; uiteraard worden ze hard aangemoedigd door alle supporters en wat hebben ze het goed gedaan! Daarna komt het lange wachten want pas aan het einde van de dag is de prijsuitreiking. Maar al het wachten word goed beloond, het mooie zilver mag mee naar Roosendaal, blijde gezichtjes en hele trotse coaches’, zo luidt het verslag van de coaches.

Runner-up kampioen
Zondag was het NK Runner-up voor de solisten. Hier mogen staan betekent al dat je meedraait in de top van je klasse, je strijdt tegen de beste 15 van Nederland. Voor The Rainbows mogen 6 onderdelen de vloer op, 2 met hun 1-baton en 4 met hun solo dance twirl.
Ook hier is de spanning hoog, je wilt het beste van jezelf laten zien en daar heb je maar één moment voor. Bij de een gaat het beter dan bij de ander, maar allemaal hebben ze meer dan hun best gedaan en de coaches zijn tevreden. Dan is het wachten op de spannende prijsuitreiking, en niet voor niets. Birgit Jonkers is Nederlands Runner-up kampioen met haar solo dance in de Preteen klasse, en Zilver voor Emma van der Pijl met haar 1-baton in de junior klasse. Maar ook alle andere leden mogen trots zijn op hun behaalde resultaten, ze draaien toch maar mooi mee in de Top van Nederland.

Foto boven: Ontlading bij het Large team D na het optreden.


Uitslagen van dit weekeind:
Large Team D – Juvenile – 2e plaats ZILVER
1 baton:
Esmëe van Unnik – Preteen Runner-up – 9e plaats
Emma van der Pijl – Junior Runner-up – 2e plaats ZILVER
Solo dance Twirl:
Birgit Jonkers – Preteen Runner-up – 1e Plaats GOUD Nederlands Runner-up Kampioen!
Esmee Aarden – Preteen Runner-up – 12e Plaats
Esmëe van Unnik – Preteen Runner-up – 15e plaats
Emma van der Pijl – Junior Runner-up – 12e plaats
 
Voorronde Senior Intermediate solo dance twirl:
Esmëe de Meulder – 3e plaats door naar het NK
Lineke Veldhoen – 16e plaats
Yara Jochems – 43e plaats


Linkerkant: Goud voor Birgit Jonkers en zilver voor Emma van der Pijl. Rechterkant: Solisten van links naar rechts: Birgit Jonkers, Esmëe van Unnik, Esmee Aaarden, Emma van der Pijl
 
Het Lage Team D, met medailles (zilver)