web analytics

Ook in Roosendaal Week van de Eenzaamheid (1-8 okt)

Van dinsdag 1 tot en met dinsdag 8 oktober 2019 vindt de landelijke Week tegen Eenzaamheid plaats. Ook in Roosendaal, worden leuke, gezellige en laagdrempelige activiteiten georganiseerd met aandacht voor het thema eenzaamheid, zoals de dagelijkse stamtafels, beweegactiviteiten binnen en buiten en demonstraties van nieuwe producten die helpen om contact te houden.

Opening
Dinsdag 1 oktober vindt de opening plaats van de Week tegen Eenzaamheid, door wethouder Inge Raaijmakers om 13.30 uur, bij Parrotia, Markt 54G in Roosendaal. Aansluitend is er een inspiratiemiddag voor professionals en vrijwilligers die met het thema Eenzaamheid te maken hebben.

Organisatie
De Week tegen Eenzaamheid wordt georganiseerd door GGD West-Brabant, Wijzijn Traversegroep, Humanitas, Bibliotheek van Nu met onder andere het Mantelzorgsteunpunt, Sportservice Noord-Brabant, Boost, Cultuurcompaan, St. Groenhuysen en St. Elisabeth.

Hele jaar
Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Niet alleen in de Week tegen Eenzaamheid, maar het hele jaar door zijn er voorzieningen en activiteiten waar mensen in Roosendaal terecht kunnen voor sociale contacten en ontmoetingen. Zo zijn er volop activiteiten in de buurthuizen in de wijken en dorpen.

Stamtafels
Ook bij de stamtafels in Wiekendael, Bloemschevaert en St. Elisabeth kan iedereen dagelijks binnenlopen voor een praatje, een kopje koffie of één van de vele activiteiten. Verder is er maandelijks het mamacafé voor (groot)ouders en hun kinderen, is er wekelijks een taalcafé voor anderstaligen die beter Nederlands willen leren spreken en voor jongeren (18-25 jaar) is er elke twee weken op vrijdagavond Join-us met leuke activiteiten.

Op de website www.roosendaalvoorelkaar.nl is het complete programma voor Roosendaal te vinden. Er is ook een landelijke webite over informatie oveer het thema Eenzaamheid.

❯ Roosendaals proramma
❯ Meer op website Roosendaal voor elkaar
❯ Landelijke websitre Een tegen eenzaamheid