web analytics

Ook in Roosendaal krijgen alle stagiaires nu zelfde vergoeding

In navolging van de Rijksoverheid heeft het college van burgemeester en wethouders van Roosendaal besloten om vanaf 1 februari alle stagiairs bij de gemeente Roosendaal gelijk te belonen. Dit ongeacht de opleiding die ze volgen. Op dit moment ontvangen stagiairs nog een stagevergoeding die afhankelijk is van hun opleidingsniveau.

“De gemeente Roosendaal biedt als werkgever stagiairs de mogelijkheid stage te lopen. Zo kunnen ze hun kennis en ervaring onder begeleiding in de praktijk brengen en aanvullen,” aldus verantwoordelijk wethouder Cees Lok. “We willen laten zien dat stagiairs van alle opleidingsniveaus welkom en belangrijk zijn binnen onze gemeente. Daarom hebben we besloten om de vergoedingen voor stagiairs van LBO, MBO, HBO en WO opleidingen gelijk te trekken.”

Een stagevergoeding is eigenlijk een soort onkostenvergoeding, en die is voor iedereen hetzelfde, is de redenering van het college. Voor LBO en MBO stagiairs die al bezig zijn met een stage, betekent dat ze per 1 februari een hogere vergoeding krijgen.