web analytics

Ook in 2019 nostalgische kermis in Roosendaal

Ook in 2019 komt er een nostalgische kermis in Roosendaal. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal deze week besloten. De nostalgische kermis werd dit jaar voor het eerst georganiseerd in het kader van het feestjaar Roosendaal 750. Het bleek voor jong en oud een overweldigend succes.

Wethouder Cees Lok stelde om die reden het college voor om de nostalgische kermis jaarlijks te laten terugkeren. Hij zegt daarover: ‘Ook volgend jaar herleven oud tijden in de Roosendaals binnenstad. Het zou mooi zijn als de Markt, de Bloemenmarkt en het Tongerloplein rond Pasen opnieuw het middelpunt zijn van het vertier van weleer. Ik reken weer op een groot aantal historische kermisattracties, zoals de zweefmolen en oude draaimolens en natuurlijk ook de vrolijke klanken van een raaiorgel. Ook de spiegeltent zien we weer graag terugkomen, waarin weer bijzondere activiteiten georganiseerd kunnen worden.”.

Roosendaal 750
De nostalgische kermis werd dit jaar voor het eerst georganiseerd in het kader van het jubileumjaar Roosendaal 750. Het eerste grote evenement van het feestjaar bleek meteen een schot in de roos. Doelstelling van de Stichting Roosendaal 750 is om een aantal evenementen permanent te laten terug keren. De nostalgische kermis is het eerste jubileum evenement dat een terugkerend karakter krijgt.

Begin 2019 wordt er meer bekend gemaakt over de nostalgische kermis en de nadere invulling daarvan.

2019: Meer over Nostalgische kermis Roosendaal
2019: Kleurrijke fietsact bij opening op 17 april
❯ Alles over de nostalgische kermis