web analytics

Ook hennepkwekerij in Gerard ter Borchstraat ontdekt op hennepronde van politie

Het hennepteam van de politie in het district Markiezaat is weer op pad gegaan voor onderzoeken naar vermoedelijke hennepkweek. Ook Roosendaal, Sint Willebrord en Hoeven werden aangedaan. In Roosendaal werd in samenwerking met de drugssquad van de gemeente een woning aan de Gerard ter Borchstraat doorgelicht.

Daar werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In het pand werden 180 hennepplanten inbeslaggenomen. Uit onderzoek werd vastgesteld dat er eerdere oogsten uit deze kwekerij zijn behaald en illegale inkomsten zijn verkregen. Ook bleek dat de elektriciteit illegaal was afgetakt, dus is de woning van het energienet afgesloten. De huur van de woning is direct opgezegd door de woningstichting.

Sint Willebrord
In een woning aan de Nachtegaalstraat in Sint Willebrord werd in een ruimte een hennepstekkerij aangetroffen met 324 hennepstekken en 18 grote moederplanten. Bij nader onderzoek bleek ook hier de elektriciteit illegaal te zijn afgetakt. Onopvallend verstopt in een verborgen ruimte werd door het hennepteam nog een kleine kweekruimte met 30 hennepplanten ontdekt. De hennepkwekerij werd inbeslaggenomen en ontmanteld. Ook hier werd vastgesteld dat de elektriciteit illegaal werd afgetakt, waarop ook deze woning van het energienetwerk werd afgesloten.

Hoeven
In een woning aan de President van Rijenlaan in Hoeven werd in een kweekruimte een voor kweek gereed gemaakte kweekruimte gevonden. In de ruimte stonden 170 kweekpotten klaar voor de hennepkweek. Uit onderzoek bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetakt. In de woning bleek hennep te zijn gedroogd en werd tevens een grote gripzak met 1 kilo gedroogde henneptoppen inbeslaggenomen. Gezien de sporen was ook deze kweekruimte langer in gebruik. In de woning werd niemand aangetroffen.

Financiële vordering
In verband met het verkregen financiële voordeel dat door de aangehouden verdachten behaald is uit de eerdere oogsten van deze hennepkwekerijen, zal in die gevallen een voordeelberekening worden opgemaakt en zal dit illegaal verkregen geld op de verdachten worden verhaald. Na betaling van enkele forse energierekeningen zullen de panden weer aangesloten worden op het energienetwerk.
Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen, zullen later worden verhoord en zullen zich daarna bij de rechter mogen verantwoorden.

Met een hennepkwekerij in Halsteren erbij, was de geschatte straatwaarde van deze dag ongeveer 125.000 euro en er werden goederen met een waarde van enkele tienduizenden euro’s in beslag genomen. In Halsteren ging het om hennepkweek in een slaapkamer en op zolder, met respectievelijk 99 en 146 planten. Daar werden de bewoners aangehouden.