web analytics

Ook felicitaties voor Nol Verkouteren (100) van burgemeester

Burgemeester Han van Midden heeft maandagochtend 28 december de oud-journalist Arnold Verkouteren gefeliciteerd met zijn honderdste verjaardag. Arnold (‘Nol’) was afgelopen zaterdag op zijn geboortedag al gefeliciteerd door zijn gezinsleden en een afvaardiging van IQ Aarmoei-nieke.

De krant
Verkouteren werd in 1920 geboren. Hij brak zijn studie af vanwege de oorlog en is later bij de krant gaan werken als journalist. Hij is een enorme liefhebber van klassieke muziek en is volgens de kinderen en oud-collega’s een wandelende encyclopedie. Nol is dan ook voor velen, zeker voor de wat ouderen, een bekend gezicht in Roosendaal. Als verslaggever/redacteur van Brabants Nieuwsblad (1954 – 1982) heeft hij jarenlang over talloze Roosendalers en Roosendaalse zaken geschreven.

Onderscheidingen
In het verleden heeft hij onder andere een Roosenspeld ontvangen, is hij een Gouden bolhoed-drager van IQ Aarmoei-nieke en heeft hij ook een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Ook heeft hij zich altijd maatschappelijk en cultureel ingezet voor Roosendaal, zeker voor het carnaval. Behalve door het Aarmoei-nieke werd hij ook geëerd door Stichting Carnaval Roosendaal, waar hij ereboer is.

Zelfstandig
Nol woont ondanks zijn hoge respectabele leeftijd nog zelfstandig en geniet nog dagelijks van zijn 4 kinderen en 9 kleinkinderen.

❯ Felicitaties voor 100-jarige Arnold Verkouteren van Aarmoei-nieke

Foto boven: Foto Emma Hopstaken