web analytics

Ook dit jaar rondleidingen over Landgoed Wouwse Plantage

Ook dit jaar zijn er dank zij heemkundekring De Vierschaer uit Wouw onder leiding van een gids van de heemkundekring rondleidingen over Landgoed Wouwse Plantae. Deze rondleidingen zijn op de woensdagmiddagen 18 juli, 25 juli, 1 augustus en 8 augustus.

De rondleiding vertrekt om 14:00 uur bij het Plantage Centrum (Plantage Centrum 1) in Wouwse Plantage en duurt tot 15:30 uur en gaat onder andere langs het witte kasteeltje, het jachthuis, de houtzagerij (met demonstratie) en het brandweermuseum.

Kaarten kosten vijf euro, voor kinderen en 65+ vier euro.

Na de modernisering van de wandelroutes in het landgoed in 1987, is het er sindsdien zeer aantrekkelijk om er te wandelen. Drie bewegwijzerde (vrij toegankelijke) wandelroutes zorgen ervoor, dat de bezoeker het bos in al zijn variëteiten te zien krijgt.

Er is langs de Plantagebaan, de weg die het landgoed als het ware in twee gedeelten snijdt, een onbemand informatiecentrum ingericht.

Het woeste gedeelte is behoorlijk heuvelachtig en van één van de heuvels wordt beweerd dat het een prehistorische grafheuvel zou kunnen zijn. Het landgoed zelf met de bebouwing is als privé-bezit naast de wandelroutes niet vrij toegankelijk, maar wordt op speciale dagen wel opengesteld voor het publiek.

❯ Website De Vierschaer Wouw
❯ Info landgoed Wouwse Plantage