web analytics

Ook dit jaar in Roosendaal weer ‘Beweegmaatjes’

Na twee succesvolle edities gaat ook dit jaar in Roosendaal het project Beweegmaatjes weer van start. Het project is een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (Sportservice Noord-Brabant en Fontys Sporthogeschool).

Bij Beweegmaatjes begeleiden studenten van de Fontysopleiding Sportkunde mensen met een hulpvraag wekelijks bij hen thuis. Het kan bijvoorbeeld gaan om mensen die met hun rollator buiten willen oefenen met het nemen van stoepjes, mensen die met de tandemfiets op pad willen of mensen die rolstoelgebonden zijn en meer willen bewegen binnen de eigen mogelijkheden.

Kick-off
Op dinsdag 29 september is om 10.00 uur in Parrotia, Markt 54 te Roosendaal, de kick-off van het project plaats. Hulpvragers maken dan kennis met de beweegmaatjes die hen wekelijks gaan ondersteunen en – indien mogelijk – begeleiden naar reguliere beweegactiviteiten in de buurt. Na de feestelijke opening en kennismaking zullen ze gezamenlijk meedoen aan een aantal (beweeg)spelletjes, georganiseerd door studenten van het partnership Roosendaal.

Aanmelden voor Beweegmaatjes
Wie behoefte heeft aan begeleiding bij het bewegen kan contact opnemen met wonenplus@wijzijntraversegroep.nl of 06-38772526. Er is nog ruimte voor een klein aantal
hulpvragers.